18.1.2018

Ähtäriin uusi matkailuvaltti – pandat saapuvat Suomeen tänään

Kuva Chengdun pandakeskuksesta

Ähtärin matkailu saa uutta nostetta tänään saapuvista eksoottisista vieraista. Lumi ja Pyry saapuvat Ähtäri Zoohon suomalais-kiinalaisen yhteistyön tuloksena.

Jättiläispandat Hua Bao ja Jin Bao Bao, suomalaisittain Lumi ja Pyry, saapuivat erikoiskuljetuksella Kiinan Chengdusta Suomeen tänään. Pandojen uusi koti on Ähtärin Eläinpuistossa.

– Ähtärin Eläinpuisto on saavuttanut hyvän kansainvälisen aseman uhanalaisten lajien suojelussa. Eläinpuiston tukena on kansainvälisesti arvostettua suomalaista osaamista karhujen biologiasta ja eläinlääketieteestä, Maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio sanoo.

Kuva Chengdun pandakeskuksesta

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Suomalais-kiinalaista yhteistyötä

Maa- ja metsätalousministeriön mukaan Suomen ja Kiinan väliset pandaneuvottelut käynnistyivät vuonna 2015 ja pandojen sijoittuminen Suomeen ja Ähtärin eläinpuistoon vahvistui lopullisesti huhtikuun alussa Kiinan presidentin vierailun yhteydessä.

Kuva Chengdun pandakeskuksesta

Ähtärin talvi: pandoja ja talviuintia

Ähtärin kaupunki järjestää tänään asukkailleen pandakarnevaalin, missä saadaan pandahuuman lisäksi esimakua myös helmikuussa Ähtärissä järjestettävistä talviuinnin SM-kisoista. Paikalliset avantouimarit näyttävät torialueella saunomisen ja kylpemisen mallia.

Yleisö pääsee ihastelemaan Snowpandoja Pyryä ja Lumia ensimmäistä kertaa lauantaina 17.2. Pandatalon liput ovat myynnissä Ähtäri Zoon verkkosivuilla sekä lippu.fissä.

Lähteet: Ähtäri Zoo, Ähtärin kaupunki, Maa- ja metsätalousministeriö Kuvat: Lauri Ahtiainen

Kuva Chengdun pandakeskuksesta

Luetuimmat