11.3.2021

Aika riisua – Hyundai Kona N paljastavissa värikuvissa

Hyundai KONA N teaser image 1

Nyt nähdään jo riisuttu Hyundai Kona N kuvissa, mutta tarkempia tietoja on odotettava vielä hetki. Onko auto etu- vai neliveto?

Taas on aika nähdä Hyundai Kona N kuvissa, mutta tällä kertaa auto on riisuttu rohkeasti nähtäville. Viimeksi Hyundai Kona N oli nimittäin verhottu modernisti muotoja maskaavaan teippiin. Tällä kertaa ulkonäöstä, erityisesti yksityiskohtien osalta, pystyy vetämään jo huomattavasti enemmän johtopäätöksiä.

Hyundai Kona on jo saanut oman kasvojenkohotuksensa ja esimerkiksi uudistunut sähköversio Kona Electric sai sekin uudet hinnat. Hyundain sporttimalleihin keskittynyt N-brändi on nyt iskenyt hampaansa crossover-malliin, jonka julkistus lienee hyvin lähellä.

Hyundai KONA N teaser image 1

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hyundai Kona N kuvissa

Tummista kuvistakin huomaa keulan muutokset, kuten hieman i30 N-mallin tyylisesti muotoillun keulamaskin. Happea Konan N -versio vetää selvästi suuremmin kiduksiin kuin muumikeulainen sähköautoversio Kona Electric. Etupuskurin helmasta löytyy N-mallistolle tutusti hieman punaista tehosteväriä, joka kiertääkin koko auton ympäri.

Hyundai KONA N teaser image 1

Näin ollen sama punainen raita jatkuu takapuskuriin, jossa se kiertää kahden pakoputken ulostulon yli. Hyundai on jo luvannut, että takaa löytyy diffuusori ilman ohjaamiseksi. Myös kattolinjaa jatketaan kaksiosaisella ilmanohjaimella. Tuosta yhteydestä löytyy myös kolmioksi muotoiltu lisäjarruvalo.

Kerroimme jo viimeksi autosta löytyvän turboahdetun nelisylinterisen 2,0-litraisen moottorin, jonka teholukema lienee jossain 280 hevosvoiman tuntumassa. Jännittävin odotus lienee vetotapaan liittyvä, mutta jo viimeksi kerroimme epäilevämme etuvetoisuutta – toivottavasti nelivetoinen versio on vähintäänkin vaihtoehto. Kuten kuvista huomaa, myöskään sisätiloista ei ole hiiskuttu sanaakaan.

Hyundai KONA N teaser image 2

Eikä virallista julkistuspäivääkään ole vielä paljastettu. Ulkonäkö on nyt käytännössä täysin selvillä, joten voisi kuvitella myös lopullisen julkistuksen olevan jo lähellä. Siihen saakka joudumme tyytymään tähän.

Kuvat ja lähde: Hyundai

Luetuimmat