8.1.2018

Autolomalle Saksaan – Autoliitto tarjoaa vinkit reissuun

Autolomalle Saksaan

Autoliiton uusi Autolomalle Saksaan -kirja antaa vinkit onnistuneeseen lomamatkaan. Myös saksalaiseen ajokulttuuriin kannattaa tutustua etukäteen.

Saksa on vuodesta toiseen suomalaisten pidetyimpiä autolomakohteita. Ei ihme, sillä maa tarjoaa monenlaista nähtävää: matkalla voi ihailla maisemia merenrannalla, vuoristossa tai vehmaisissa jokilaaksoissa. Kaupunkilomailijalle Saksa tarjoaa jännittävien suurkaupunkien sykkeen lisäksi useita museokohteita ja pikkukaupunkien värikkäät puuristikkotalot.

Saksaan on helppo ja melko nopea mennä omalla autolla joko Ruotsin ja Tanskan tai Baltian läpi tai suoraan laivalla Travemündeen. Autoliiton uudessa Saksa-oppaassa esitellään vaihtoehtoisia reittejä Suomesta Saksaan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Erilainen ajokulttuuri ja liikennesäännöt

Ajokulttuuri Saksassa poikkeaa suomalaisesta liikenteestä: osalla moottoriteistä on vapaat nopeudet ja myös jotkut liikennesäännöt saattavat yllättää, jos niihin ei ole perehtynyt etukäteen.

Autoliiton Autolomalle Saksaan -oppaassa kerrotaan kaikki, mitä tulee tietää ajamisesta Saksassa: esitellään erikoisempia liikennemerkkejä ja avataan liikennemääräyksiä ja sääntöjä. Saksan kaupungeissa on muun muassa ympäristövyöhykkeitä, joihin ajaminen edellyttää autokohtaisen tarran hankkimista. Ilman tarraa moneen kaupunkiin ei ole asiaa.

Paras matkustusaika huomioi ilmaston ja loma-ajat

Autolomalle Saksaan -kirja kertoo parhaista ajankohdista matkustaa maahan huomioiden ilmaston ja loma-ajat. Kirjassa annetaan vinkkejä myös erilaisille matkailijoille sopivista majoitusvaihtoehdoista ja kulinaristeille saksalaisen keittiön antimista. Kirja pyrkii vastaamaan lisäksi moniin käytännön kysymyksiin, jotka nousevat esiin lomaa suunniteltaessa.

– Pyrimme jatkuvasti vastaamaan automatkailijoiden toiveisiin uusia oppaita suunnitellessamme. Kattavaa automatkailijan Saksa-opasta on kyselty meiltä paljon, koska edellisen julkaisusta on jo kymmenisen vuotta aikaa, Autoliiton matkailupäällikkö Susanna Suokonautio-Hynninen kertoo.

Autolomalle Saksaan –kirjan hinta on 37 euroa  (Autoliiton jäsenille 29 euroa). Kirjassa on 192 sivua. Kirjaa myydään AL-kaupassa, Autoliiton myymälöissä sekä hyvin varustetuissa kirjakaupoissa.

Lähde ja kuva: Autoliitto

Luetuimmat