Autoliitto Matka 2017

Matkailu Uutinen 19.1.2017

Autoillen Eurooppaan – Autoliiton täsmäopas autolomalle

Autoillen Euroopassa -kirja tarjoaa automatkailijalle käyttökelpoista tietoa 35 Euroopan maasta sekä vinkkejä mielenkiintoisista nähtävyyksistä.

Joka toinen vuosi julkaistava Autoillen Euroopassa –kirja ilmestyy nyt jo 48. kerran. Tuorein kirja on lukijoiden ulottuvilla Matkamessuilla Helsingissä. Sitä myydään myös AL-kaupassa, Autoliiton myymälöissä sekä hyvin varustetuissa kirjakaupoissa.

Ensimmäisen kerran Eurooppaan suuntaaville automatkailijoille tarkoitettua täsmätietoa sisältävä opas ilmestyi jo vuonna 1963. Vuosien saatossa automatkailun kohdemaat sekä eri maiden säännöt ja määräykset ovat muuttuneet melkoisesti. Uusin Autoillen Euroopassa –kirja onkin kaikkien aikojen kattavin. Sivuja on peräti 320.

Mukana 35 kiinnostavinta maata

Uutuusoppaassa on mukana 35 Autoliiton matkailututkimusten mukaan eniten suomalaisia kiinnostavaa maata, joista on entistä enemmän tietoa. Uusina maakohtaisina aiheina annetaan muun muassa matkailijan turvavinkkejä, esitellään polkupyöräilijöitä koskevia määräyksiä sekä tarjotaan julkiseen liikenteeseen liittyvää tietoa.

Aiemmista kirjoistakin tutut perustiedot, kuten moottoritiemaksut, ympäristövyöhykkeet, auton pakolliset varusteet ja muut olennaiset asiat käydään seikkaperäisesti läpi.

Autoliitto Matka 2017

– Jos ei ole lainkaan perehtynyt eri maiden sääntöihin ja määräyksiin, saattaa tulla ikäviä yllätyksiä. Maksamattomat moottoritiemaksut, kielletyille vyöhykkeille ajaminen tai vaikka jonkun varusteen puuttuminen autosta voi tulla kalliiksi, vaikka virhe perustuisikin vilpittömään tietämättömyyteen. Autoillen Euroopassa -kirja auttaa välttämään näitä sudenkuoppia, Autoliiton matkailupäällikkö Susanna Suokonautio-Hynninen kertoo.

10 000 euron sakko uhkaa

Navigaattoreiden ja kojelautakameroiden yleistymisen takia kirjassa käsitellään myös niihin liittyviä määräyksiä. Esimerkiksi jatkuvasti tallentavan kojelautakameran käyttö on Itävallassa 10 000 euron sakon uhalla kielletty. Navigaattoreiden kiinteistä nopeusvalvontakameroista varoittavaa ominaisuutta on puolestaan laitonta käyttää muun muassa Saksassa ja Ranskassa.

Maakohtaisten tietojen lisäksi Autoillen Euroopassa -kirjassa annetaan ohjeita matkaan valmistautumiseen, auton kuormaamiseen sekä autonvuokraukseen. Matkailuajoneuvoilla liikkuville ja moottoripyöräilijöille on omat vinkkinsä, minkä lisäksi kirjassa on viisi erilaista reittiehdotusta nähtävyyksineen.

Matkamessuilla Autoillen Euroopassa -kirjaa myydään Autoliiton osastolla erikoishintaan.

Lähde Autoliitto Kuvat Roman Razinkov

Jaa artikkeli