Matkamessut

Matkailu Uutinen 18.1.2017

Matka 2017 – tarjolla tuhat matkaideaa

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut avaa matkailukauden 2017 perjantaina 20.1.

Kiinostavien matkakohteiden lisäksi Matka 2017 -tapahtuman ohjelmaan kuuluu reilu kattaus ajankohtaisia matkailuilmiöitä, kohdevinkkejä sekä puheenvuoroja matkailualan vaikuttajilta. Matkamessuilla juhlitaan myös satavuotiasta Suomea.

Matkamessut

Messuilla esittäytyy ennakkotietojen mukaan noin tuhat matkanjärjestäjää, matkakohdetta ja matkailualan palveluyritystä 85 eri maasta. Messujen ohjelmatarjonta esiteellään Matka 2017 –tapahtuman verkkosivuilla ja tuoreimpia päivityksiä on luvassa myös Facebook-sivulle.

Messujen virallinen partnerimaa on tällä kertaa Turkki. Suomessa varsinkin pakettimatkojen kestosuosikki lupaa jokaiselle jotakin: rentoilijalle, aktiiviliikkujalle ja historiannälkäiselle. Maassa on peräti 16 Unescon maailmanperintökohdetta. Messuilla turkkilaiseen tunnelmaan voi virittäytyä seuraamalla värikästä kansantanssia sekä Ebru-taiteilijan livetyöskentelyä. Turkkia voi katsella myös yläilmoista valokuvanäyttelyn muodossa.

Turkki on lähellä ja sieltä löytyy monipuolinen valikoima erilaisille reissaajille: luontoa, lämpöä, nähtävyyksiä, aktiviteetteja sekä peräti 16 UNESCOn maailmanperintökohdetta.

Valitse lava kiinnostuksen mukaan

Matkatieto-lavalla luvassa on tietoiskuja tulevaisuuden myyntityöstä, matkailijan terveydestä ja turvallisuudesta, lentoliikenteen merkityksestä sekä valmismatkalainsäädännöstä.

Suomi-ohjelmalavalle on koottu ohjelmaa kotimaan matkailullisista helmistä. Uusi Ruokaretki Suomeen -alue esittelee puolestaan suomalaista ruokaosaamista ja kotimaisia ruokamatkailukohteita.

Uusia matkakohteita etsivän kannattaa ennakkotietojen perusteella suunnata Royal Caribbean -lavalle, jossa tarjontaansa esittelevät kaukokohteista muun muassa Japani, Ecuador, Tansania ja Sri Lanka sekä muita kaukokohteita.

Mondo-lavalla on luvassa täsmätietoa kaupunkilomien ystäville. Järjestäjä lupaa tietoiskuja esimerkiksi Lontoon, Dublinin, Barcelonan, Tukholman ja Oslon matkailutarjonnasta.

Paikallisopas tietää parhaat paikat

Matkamesuilla esitellään myös uutta matkailijoille suunnattua sivustoa, jonka kautta voi varata paikallisoppaan esittelemään kohdetta. Local Guide -palvelussa voi selata oppaita, ja oppaan varaus onnistuu suoraan opaskalenterista. Oppaiden avulla matkailija saa kohteeseen paikallisen ja tuoreen näkökulman.

Opastus voi olla esimerkiksi nähtävyyskierros, luontoretki tai vaikka ilta Kalliossa.

Helsingin lisäksi Local Guidessa on oppaita myös Brasiliasta, Marokosta ja Portugalista, ja palvelua on tarkoitus laajentaa tulevaisuudessa kansainvälisille markkinoille.

Lähde: Messukeskus Kuvat: Moottorin arkisto, Antti Hentinen

Matkamessut 19.–22.1.2017 Messukeskuksessa

Perjantai 20.1.2017 klo 10–20
Lauantai  21.1.2017 klo 10–18
Sunnuntai 22.1.2017 klo 10–18

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma kerää yhteen noin tuhat matkanjärjestäjää, matkakohdetta ja matkailualan palveluyritystä 85 eri maasta.

Matkamessujen partnerimaa vuonna 2017 on Turkki. Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestetään myös Caravan-messut.

Liput verkkokaupasta ennakkoon

Verkkokaupasta saat messuliput jonottamatta ja ilman palvelumaksuja. Kun ostat lippusi verkkokaupasta viimeistään to 19.1.2017, saat sen etuhintaan:

 • Aikuiset 16 €/hlö
 • Lapset (7-15 v.), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 10 €/hlö
 • Perhelippu (max. 2 aikuista ja alle 16 v. lapset) 36 €
 • Ryhmälippu (väh. 10 hlöä) 10 € /hlö
 • Kokoaikalippu (ranneke) 3 päivää 30 € (aikuiset)
 • Kokoaikalippu (ranneke) 3 päivää 20 € (lapset 7-15 v., opiskelijat, eläkeläiset)

Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Alle 12-vuotiaat vain aikuisen seurassa.

Pe 20.1.2017 alkaen lippujen hinta verkkokaupassa on sama kuin ovelta ostettaessa.

Liput ovelta

 • Aikuiset 18 €/hlö
 • Lapset (7-15 v.), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 11 €/hlö
 • Perhelippu (max. 2 aikuista ja alle 16 v. lapset) 39 €
 • Ryhmälippu (väh. 10 hlöä) 11 € /hlö
 • Kokoaikaranneke 3 päivää 33 € (aikuiset)
 • Kokoaikaranneke 3 päivää 23 € (lapset, opiskelijat, eläkeläiset)

Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Alle 12-vuotiaat vain aikuisen seurassa.

 

Jaa artikkeli