22.8.2017

Ennennäkemätön tehoisku luvassa aamulla – poliisi valvoo nopeuksia koko kalustollaan

Poliisimoottoripyörä KTM 1190 Adventure

Poliisi toteuttaa 24 tunnin mittaisen nopeusvalvontamaratonin, joka alkaa keskiviikkoaamuna kuudelta. Koko maan laajuiseen ponnistukseen osallistuu koko nopeusvalvontakalusto. Vastaavaa operaatiota ei ole Suomessa ennen nähty.

Suomen poliisi kertoo toteuttavansa 24 tunnin mittaisen nopeusvalvontamaratonin alkaneella viikolla. Tehovalvontaisku toteutetaan keskiviikon ja torstain aikana 23.–24.8. klo 06.00–06.00. Nopeuksia valvotaan erityisesti siirrettäviä automaattivalvontayksiköitä käyttäen. Samanaikaisesti poliisipartiot suorittavat myös tavanomaista nopeusvalvontaa ja tarkkailevat autoilijoiden ajotapaa.

– Valvontaa kohdennetaan alueille, missä on sattunut onnettomuuksia ja käytetään runsaasti ylinopeuksia. Valvontaa pyritään suuntaamaan myös kanaslaisten poliisille antaman palautteen perusteella. Valvontapaikkoja ovat esimerkiksi koulujen alkamisen aikaan oppilaitosten ja päiväkotien lähistöt, poliisitarkastaja Jouni Takala Poliisihallituksesta kertoo.

kameratolppa

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Koko valvontakalusto käytössä

Poliisin liikenneturvallisuuskeskus asettaa päälle kaikki käytössä olevat automaattivalvontakamerat ja kaikki 24 liikuteltavaa valvonta-autoa ovat liikkeellä.

– Valvomme samanaikaisesti noin 120 kameralla. Tämä on teknisen kaluston osalta suurin määrä mitä koskaan on ollut yhtä aikaa käytössä nopeusvalvonnassa Suomessa, Liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja ylikomisario Dennis Pasterstein sanoo.

Poliisi on luvannut julkistaa ennalta 40 kameran paikan ja tiedottaa lisää valvontamaratonin yksityiskohdista.

Ennätystä ei haluta rikkoa

Aiempien valvontamaratonien aikana on syntynyt noin 5 000 kameranvälähdystä vuorokauden aikana. Poliisi toivoo, ettei tuota rajaa rikottaisi tänä vuonna, vaan nopeudet pysyisivät maltillisina.

Poliisi

Poliisihallitus julkaisee valvontamaratonin tulokset tuoreeltaan 24.8.2017.

Lähde: Poliisi Kuvat: Antti Hentinen/Moottorin arkisto

https://moottori.fi/liikenne/jutut/poliisin-tehoisku-yli-4-130-autoilijaa-jai-kiinni/

Luetuimmat