10.7.2024

Heinäkuu toi Banksyn Tallinnan Telliskiveen

Kuva Maret Põldveer / Visit Tallinn, Marko Jokela

The Mystery of Banksy -näyttely avautui M-hoone-rakennuksessa rouhean ja eläväisen Telliskiven alueella.

Maailmankuulu Banksy on graffiti- ja maalaustaiteilija, jonka rajoja rikkovat työt herättävät aina huomiota. Moottori kuvaisi taiteilijaa aiemmassa artikkelissaan seuraavasti: ”Salaperäinen, provosoiva, poliittinen, kiehtova, yhteiskuntakriittinen, humoristinen, ajankohtainen, yllättävä, rohkea, ironinen, sodanvastainen ja ihmisen vapautta puolustava.”

Artikkelin otsikkona oli Salaperäinen Banksy – pop-taide yllättää Tukholmassa ja Tallinnassa!

Artikkelin yhtenä pontimena oli tutustuminen Rotermannin korttelissa sijaitsevaan Tallinnan PoCoon eli maailman pop-taiteen museoon, jossa on esillä laaja kattaus ironiaa ja yhteiskuntakritiikkiä röyhkeän sulavasti yhdisteleviä teoksia, joiden tekijöinä ovat muun muassa Andy Warhol, Keith Haring, Yayoi Kusama, Roy Lichtenstein, Damien Hirst, Jeff Koons, David Hockney ja Jean-Michel Basquiat.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Esillä yli 200 teosta

Tallinnassa avataan 5.7. näyttely The Mystery of Banksy – A Genius Mind, jossa on nähtävänä yli 200 katutaiteen supertähden teosta.

Näyttely on avoinna M-hoone-rakennuksessa Telliskivessä, joten samalla on helppo tutustua muihinkin trendikkään alueen nähtävyyksiin ja palveluihin. Sataman suunnalta näyttelyyn pääsee kätevästi raitiovaunulla 1, suuntana Kopli, pois kannattaa jäädä pysäkillä Telliskivi.

Linnar Viik

Linnar Viik, PoCo-museon perustaja ja taidekeräilijä on arvioinut, että nyt avautunut näyttely on ”ehkä maailman laajin” Banksyn töiden näyttely.

– Tilaa teoksille on yhdessä kerroksessa peräti 1 800 neliömetrin verran. Olen tulevasta erittäin innoissani, Viik kertoi Moottorille aiemmin.

Näyttelystä lisää täältä.

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat