18.9.2017

Helsinki–Vantaan lentoaseman hiilijalanjälki nolla

Kuva: Roman Razinkov

Helsinki–Vantaan lentoaseman hiilijalanjälki on laskenut nollaan eli lentokenttä on nyt hiilineutraali, kertoo Finavia.

Helsinki–Vantaan lentoasema on nyt hiilineutraali eli sen hiilijalanjälki on nolla, raportoi Finavia. Yhtiön tavoitteena on, että kaikki 21 Finavian lentoasemaa ovat hiilineutraaleja vuoteen 2020 mennessä. Euroopan lentoliikenteen tavoite on sata hiilineutraalia lentoasemaa vuoteen 2030 mennessä.

— Meille myönnetty ACA-sertifikaatti on tärkeä virstanpylväs Finavian ilmasto-ohjelman toteuttamisessa, ja Helsinki–Vantaan lentoasema on avainasemassa päästöjen vähentämiseksi, kommentoi Finavian kestävän kehityksen johtaja Mikko Viinikainen.

Helsinki–Vantaan lentoasema ja Lapin lentokentät liittyivät lentoliikenteen päästöjen vähentämiseen keskittyvään ACA-ohjelmaan mukaan vuonna 2011. Sertifikaatin säilyttäminen edellyttää, että Finavia todistaa vuosittain päästöjen jatkuvan vähenemisen. Ilmailuteollisuuden globaali tavoite on alan kasvusta huolimatta puolittaa kansainvälisen lentoliikenteen päästöt vuoteen 2050 mennessä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Aurinkosähköä ja uusiutuvaa dieseliä

Helsinki–Vantaan lentoasemalle on rakennettu Pohjolan suurin aurinkopaneeli. Sen on tarkoitus tuottaa lähes kymmenen prosenttia lentoaseman laajennussiipien sähköstä. Heinäkuussa Helsinki–Vantaan ajoneuvot alettiin tankata uusiutuvalla dieselillä. Terminaalin ja lentokoneen välillä kulkevat linja-autot käyttävät polttoaineenaan jätteistä valmistettua biodieseliä.

Uusiutuvan energian käyttöä ollaan lisäämässä myös muilla Finavian lentoasemilla. Yhtiö luottaa yhä enemmän bioenergiaan ja maalämpöön ja edellyttää myös lentoasemillaan operoivien lentoyhtiöiden sitoutuvan uusiutuvien polttoaineiden käyttämiseen.

Lähde: Finavia Kuva: Roman Razinkov

Lue lisää:

Luetuimmat