1.5.2016

Hinausauto pelastaa autoilijan pulasta – turvallisesti

Hinausauto

Omatoiminen hinaus on työlästä ja altistaa vahingoille.

Hinaushaasteet ovat moninaiset. Nytkähtelevä hinaus voi huomion herpaantuessa rypistää peltiä hinattavan auton töksähdettyä hinaajansa perään.

Hinausköysi on pidettävä hidastettaessa suorana hinattavan auton jarruilla, ja kiihdyttäessä on ensin otettava varovasti köydestä löysät pois. Muuten nykäys saattaa katkaista köyden tai rikkoa auton rakenteita.

Auton vetosilmukka on tarkoitettu suoraan vetoon, eikä se välttämättä kestä epäsuoraa vetoa esimerkiksi ojasta vedossa.

Erityisen vaarallista hinaus on risteysalueilla, sillä muut tienkäyttäjät eivät välttämättä havaitse autojen välistä köyttä. Sekin on hyvä muistaa, että jarru- ja ohjaustehostimet eivät ole päällä kun auto ei ole käynnissä.

Hinausauto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hinausauto paikalle 24/7

Jos matka tyssää, ja auto jää tien poskeen, kannattaa pyytää ammattiapua paikalle. Hinausauto korjaa auton turvallisesti talteen ja vie auton korjaamolle.

– Ei ole tavatonta, että kun aletaan hinailla, niin kohta meillä soi puhelin ja tarvitaan pikaisesti hinausapua kahdelle autolle, yrittäjä Mikko Sipilä Hinausautokeskuksesta kertoo. Pääkaupunkiseudulla vuosikymmeniä toiminut hinausammattilainen on nähnyt moneen kertaan omatoimisuuden seuraukset.

Hinausauto

– On ihan tavallista, että hinausongelmat aiheuttavat autoilijalle suuremmat korjauskustannukset, kuin olisi koitunut sen alkuperäisen ongelman korjauttamisesta, Sipilä huokaa.

Useimmat vapaaehtoiset autovakuutukset eli kaskovakuutukset korvaavat vakuutetun ajoneuvon hinauksen lähimpään korjaamoon, jos matka keskeytyy ajoneuvon teknisen vian tai vaurioitumisen vuoksi. Huolellinen autoilija on jo ennakolta selvittänyt oman vakuutuksensa kattavuuden.

Ja matka jatkuu…

Autoliiton Plus-jäsen ei jää pulaan automatkan tyssätessä, siitä pitävät kattavat matkanjatkamispalvelut huolen. Palveluihin kuuluvat muun muassa tiepalvelu, tekninen neuvonta, polttoaineen tuominen, renkaanvaihto, hinaus ja apuvirta – kaikki 24/7.

Hinausauto

Palvelu on jäsenen käytössä aina, kun hän kuljettajana tai matkustajana Suomessa yksityiskäyttöön rekisteröidyssä henkilö-, paketti-, kevytkuorma-autossa, mopoautossa tai matkailuautossa (enintään 4 000 kg). Harrasteajoneuvoilla Suomessa liikkuvat kiittävät sitä, että palvelu koskee kaiken ikäisiä kulkuneuvoja.

Matkanjatkamispalvelu on siis henkilökohtainen, ei ajoneuvoon sidottu palvelu, joka varmistaa perillepääsyn.

Palvelu on Plus-jäsenen käytössä myös moottoripyörällä liikuttaessa ja ulkomaillakin: yli 40 Euroopan maassa, myös Venäjällä.

Hinausauto
Hinausautokeskus
Hinausauto
Autoliiton Plus-jäsenyys

Teksti: Marko Jokela Kuvat: Jari Saarentaus

Luetuimmat