22.11.2017

Hotelli vankilan muurien sisäpuolella

Kakolanmäen vanha vankila saa uuden elämän, kun rakennukseen tulee Suomen toinen vankilahotelli.

Turun Lääninvankilan rakennus kehämuureineen valmistui vuonna 1890 Kakolanmäen itäosaan. Vankilatoiminta rakennuksessa päättyi ja vangit siirtyivät Saramäen vankilaan 2007. Nyt rakennus kunnostetaan hotelliksi.

Rakennustyöt ovat alkaneet 2017 ja maaliskuussa 2020 hotelli on tarkoitus avata Lääninvankilan kiinteistöön. Kyseessä on Suomen toinen vankilaan rakennettu hotelli. Suomen ensimmäinen vankilahotelli on Hotel Katajanokka Helsingissä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Autenttinen sellikokemus

Huoneita hotelliin tulee n. 155, parvekkeellisista sviiteistä pieniin elämyksellisiin ja askeettisiin eristyssellihuoneisiin.

– Hotelliin tulee huoneita, jotka näyttävät ihan hotellihuoneilta, mutta osa selleistä säästetään, jos joku asiakas haluaa autenttisen sellikokemuksen, Kakola-yhtiöiden tiedottaja Anu Salminen kertoi Helsingin Sanomille.

Hotelliin on suunnitteilla myös monipuoliset kokous- ja juhlatilat ja Lääninvankilan vanha kirkkosali toimii hääkirkkona.

Kakolanruusu jatkaa

Kesällä pop up-ravintolana avattu ravintola Kakolanruusu jatkaa edelleen toimintaansa läpi talven ensi syksyyn saakka. Ravintola avattiin vankilan hallintosiipeen toukokuussa 2017 ja tulee siis toimimaan samalla sijainnilla vielä syksyyn 2018. Lopulliseen sijaintiinsa muurien sisäpuolelle Kakolanruusu pääsee viimeistään alkuvuodesta 2019.

Pitkään toiminut vankilatuotteita myyvä yritys Onnimanni sulkee ovensa, mutta, Kakolanruusun yhteyteen on avattu myös vankilatuotteisiin erikoistunut myymälä. Myynnissä on vankien valmistamia tuotteita sekä kaikenlaisia vankilateemaan sopivia tuotteita.

2020 hyvinvointikeskus, leipomo ja panimo

Kakolan sisäpihalle maan alle avataan vuonna 2020  spa- ja hyvinvointikeskus. Aikuisille suunnattu elämyskeidas tarjoaa yrityksille, ryhmille sekä matkailijoille, ja tietenkin myös alueen asukkaille, hoitoja, rentoutusta ja hyvää oloa historiallisessa miljöössä.

Kakolan vanhaan keskuskeittiöön valmistuu pienpanimo Kakola Brewing Co sekä Kakolan olohuone, eli tila, jossa ihmiset voivat rauhoittua hyvän seuran ja oluen parissa. Viereiseen rakennukseen rakennetaan leipomo.

Lähde: Kakola-yhtiöt, Helsingin Sanomat, Kuvat: Kakola-yhtiöt

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat