1.4.2016

Huhtikuun hämmästyttävän uutispäivän parhaat palat

Mini aprilli

Kevät ja vaihtuva kuukausi on laittanut ajoneuvo- ja liikennetahot ylikierroksille uutuuksien esittelyssä.

Tapansa mukaisesti huhtikuun ensimmäinen oli melkoinen uutispäivä. Päivän hengästyttävästä uutisvuoresta seuraavassa on luvassa parhaat palat.

Mini esitteli uudeksi lisävarusteeksi saksiovet. 1 959 euroa maksavat ovet saa valmistajan mukaan avattua ja suljettua mukavuustoiminnon avulla ovessa sijaitsevasta napista. Mini kehuu uuden ovijärjestelmän säästävän peräti kolmanneksen ajoneuvon käyttämiseen tarvittavasta sivuttaistilasta. Lisäksi upeisiin oviin on rakennettu pyrotekninen hätäjärjestelmä PEE, jolloin ovet räjähtävät autosta irti onnettomuuden sattuessa pelastushenkilökunnan työtaakkaa helpottamaan.

Suomen Taksiliitto vastaa Uber-kuljetuspalvelun aiheuttamaan haasteeseen Pimee Taksi -aloitteellaan. Älypuhelinsovelluksen avulla kyytinsä laadusta ja varmuudesta voi hiukan tinkiä paremman hinnan saavuttamiseksi – pois lukien kuitenkin ruuhkahetket, jolloin hinnoittelu voi nousta peräti 77-kertaiseksi.

Kilparatojen aromeita kaipaaville tarjoaa lohdutusta Porsche. Yhtiön uuden Eau d'Essencen tuoksumaailmaksi on haettu moottoriöljy ja kuminkäry, käyttäen hienointa uutta hiukkastekniikkaa. Kaiken lisäksi komistus saapuu sytytystulpan näköisessä pullossa! Rajoitettu 919 kappaleen erä vietäneen käsistä.

Porsche aprilli

Opel nimeää suosikkimalli Astran uudelleen. "aStar" viittaa mallin menestykseen Vuoden Auto -kilpailuissa meillä ja muualla, joten tähtien mukaan nimetty auto ansaitsee uuden tähtinimen.
– Pohdimme vielä Suomessa, että suomennammeko mallinimen ja otamme käyttöön nimen Opel Stara, kommentoi Opelin Suomen toimitusjohtaja Rami Kittilä.

Opel aprilli

Hyundai ulottaa määräaikaishuoltojen yhteydessä tapahtuvat kuntotarkastukset myös ajoneuvojen omistajiin. Merkkikorjaamot huolehtivat jatkossa muun muassa "asiakkaidensa nivelien tarkastukset, myös pienet kolhut sekä kulumat paikataan ja autokuumeeseen etsitään sopiva lääkitys". Myös voitelun luvataan olevan jatkossa kunnossa.

Hyundai aprilli

Mini kertoi esittelevänsä uuden Hipster Hatch -mallin oman tiensä kulkijoille. Retrotrendillä ratsastava uutuus tarjoaa esimerkiksi autossa harvinaisen kaksidekkisen kasettisoittimen, kierrätetystä farkkukankaasta valmistetut penkit ja yhden vaihteen eteen, yhden taakse. Todellista autoalan innovointia osoittavat myös uudet ikkunasuotimet, joilla näkymänsä voi sävyttää 12 suosituimmalla Instagram-filtterillä.

Mini aprilli

Rengasvalmistaja Continental on kehittänyt joukon automatisoituja toimintoja tulevaisuuden kuljettajalle nautiskeltavaksi. Automatisoitu driftaaminen rajoittaa renkaiden kulumista ja muille ajoneuvoille aiheutuvaa vaaraa. Ohjaaminen tapahtuu intuitiivisesti peliohjaimella. Järjestelmään liittyy myös varttimailimoodi, jossa ajoneuvo etsii turvallisen noin 400 metrin tieosuuden, jossa voi kokeilla autonsa suorituskykyä. Oman tuloksensa voi myös jakaa nettiyhteisön ihasteltavaksi varttimailikuninkuutta tavoiteltaessa.

Continental aprilli

Škoda laajentaa mallistoaan yllättävästi tamppareihin. Lumityöt sujuvat kuin tanssi uudella Škoda Snowmanillä, joka on samalla merkin ensimmäinen pistokehybridi. 5,26 metrinen lumiaura hoitelee suuremmankin pihan tuossa tuokiossa, lämmitetyn mukitelineen pitäessä kuljettajan aamukahvin sopivan lämpöisenä. Erityisen ihastuttavasti uutukainen kuluttaa vain 14 litraa polttoainetta per käyttötunti, pystyy kääntymään paikoillaan, ja kiipeää valmistajan ilmoituksen mukaan peräti 100 prosentin rinteitä.

Skoda aprilli

BMW ilmoitti, että sen GS-sarjan moottoripyörien työkaluvalikoimaa voi halutessaan täydentää uudella BMW GS Survival Tool -monitoimityökalulla. Oikeammin työkalua nimitettiin "kirves-vasara-pihdeiksi" ja uutuuden erinomaisuus on kuulemma osoitettu muun muassa telttakeppien vasaroinnissa ja pullojen avaamisessa. Alumiiniin ja muoviin luottavan perusmallin saa omakseen 389 euron suositushinnalla, titaanisen ja hiilikuituisen GS Survival Tool HP:n pompsahtaessa peräti 1 699 euroon.

BMW Motorrad aprilli

Viime aikoina kameravalvontalinjauksistaan kritiikkiä saanut Suomen poliisi ilmoitti, että nopeusvalvonnassa otetaan käyttöön uudet kahden suunnan nopeusvalvontakamerat. Havainnollistavassa ja mittasuhteiltaan mykistävässä esimerkkikuvassa kamerapönttöön kiipeää Poliisit-televisiosarjasta tuttu Eero Turun poliisista.

poliisi aprilli

Melkoinen uutispäivä, josta puuttui vain Aprilian uutuudet! Onneksi huhtikuun ensimmäinen on vain kerran vuodessa.

Lähde: pulppuaa, kuvat: tukka hyvin, kello näkyy

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat