18.2.2021

Husqvarna 701 Enduro ja 701 Supermoto – parempaa ajettavuutta kaudelle 2021

Husqvarna 701 Enduro Supermoto

Paremmat ja jarrut ja maasto-ominaisuudet sekä uusi mittaristo ja kehittyneemmät ajoavustimet siivittävät Husqvarnan 701-mallit kauteen 2021.

Husqvarnan 701 Enduron ja 701 Supermoton kanssa kilpailevat mallit löytyy vain saman konsernin sisarmerkki KTM:ltä, jolla on mallistossaan samaan tekniikkaan perustuvat KTM 690 Enduro R ja 690 SMC R. Kaudelle 2021 Husqvarna terävöittää mallejaan monilla parannetuilla yksityiskohdilla samalla kun moottori ja pakoputkisto saavat Euro 5 -päivitykset.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ajoavustimet myös maastoajoon

701 Enduron iso ja tehokas 74-hevosvoimainen moottori vaatii rungolta ja iskunvaimennukseltakin jämäkkyyttä, ja siksi painoa kertyy selvästi enemmän kuin pienempitehoisissa kilpaenduroissa. Siitä huolimatta Seiskanollaykkönen selviää osaavissa käsissä vaikeasta maastostakin, ja kaudella 2021 entistä paremmin. Luistonesto lukee kallistusta ja sujuvammat asetukset saanut kaarre-ABS-järjestelmä on nyt kytkettävissä pois toiminnasta kuljettajan niin halutessa. Easy Shift-vaihdeavustin mahdollistaa kytkimettömät vaihteiden vaihdot ja luistokytkin varmistaa takarenkaan pidon pienemmälle vaihteelle vaihdettaessa.

Husqvarna 701 Enduro Supermoto

Jarrutuksiin terävyyttä

Supermoto-mallin jarruvarustusta on terävöitetty Brembon nelimäntäisellä radiaali-Monobloc-satulalla ja uudella 320-millisellä jarrulevyllä, jotka yhdessä tuovat vakautta ja tehoa jarrutuksiin. ABS-jarrujen Supermoto-asetuksen toimintaa on parannettu viime vuoteen nähden.

Molemmat mallit saavat yhteisen mittariuudistuksen. Vanha askeettinen ja minimalistisen pieni näyttö korvataan päivittyneen etuvalomaskin taakse sijoitetulla LCD-mittaristolla, joka sisältää nyt kierrosluku- ja vaihdenäytöt.

Valmistajan mukaan molemmat mallit tarjoavat muutosten jälkeen entistä täysipainoisemman ajokokemuksen. Uudet mallit on jo saatavilla Husqvarna-jälleenmyyjiltä. Tarjolla on myös Husqvarnan oma Functional Offroad Apparel -ajovarustemallisto sekä valikoima Technical Accessories -lisävarusteita.

Husqvarna 701 Enduro Supermoto

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Husqvarna

Luetuimmat