4.9.2021

Huutokauppahelmet – Pininfarina Leggenda eClassic -simulaattori

Pininfarina Leggenda eClassic -simulaattori – RM Sotheby´s

Kiinnostaisiko yli 100 000 euron pelialusta? Pininfarina Leggenda eClassic -simulaattori voi olla juuri sellainen.

Mitään tämänkaltaista Moottorin Huutokauppahelmet ei ole koskaan esitellyt. Se on ymmärrettävää, sillä Pininfarina Leggenda eClassic -simulaattori on tuotteena hyvin ainutlaatuinen. Yli 100 000 euron simulaattori ei kuulu kovin monen valmistajan valikoimiin – puhumattakaan kuluttajan olohuoneeseen. 

Pininfarina Leggenda eClassic -simulaattori – RM Sotheby´s

Erikoinen kohde huutokaupataan RM Sotheby’sin St. Moritzin huutokauppatapahtumassa Sveitsissä syyskuun 17. päivä. Esittelimme viime viikolla kyseisestä tapahtumasta mielenkiintoisen Dallara Stradalen, mutta tällä kertaa on vuorossa jotakin aivan muuta. 

The Classic Car Trust (TCCT) ja luomistaan muodoista vähintäänkin maineikas Pininfarina kehittivät yhteistyössä eClassic simulaattorin, jonka tarkoituksena on pyrkiä tarjoamaan mahdollisimman aito klassikkoauton ajokokemus. Simulaattorin käyttäjä voi nauttia lempiautoistaan maailman upeimpien teiden virtuaalisilla versioilla.

Pininfarina Leggenda eClassic -simulaattori – RM Sotheby´s

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Pininfarina Leggenda eClassic -simulaattori – RM Sotheby’s

Tämä simulaattori on malliltaan “Leggenda”, mutta myös “Sportiva” olisi olemassa. Huutokaupattava Pininfarina Leggenda eClassic -simulaattori on yksi vain yhdeksästä käsityönä Pininfarinan tehtaalla Italiassa valmistetusta, jotka osaltaan juhlistivat Battista “Pinin” Farinan upean uran 90-vuotispäivää.

Pininfarina Leggenda imi vaikutteita tyyliinsä upeasta kaksipaikkaisesta Cisitalia 202 -mallista, jonka Pinin Farina piirsi 1940-luvulla. Kalliilla hinnalla onkin syytä odottaa jonkinlaista huolellisuutta ja yksityiskohtiin on todella panostettu. 

Pininfarina Leggenda eClassic -simulaattori – RM Sotheby´s

Klassikkourheiluautojen tunnelmaa toteutetaan muun muassa Nardin puisella ohjauspyörällä, kauniilla käsivalintaisen vaihteiston kepillä, kolmella polkimella sekä ehkä kaiken kruununa käynnistyspainikkeen kanssa klassisella Hanhartin kellotaululla kojelautaan integroituna. Hanhart on sveitsiläis-saksalainen erittäin arvostettu, mutta ehkä hieman unohdettu, ajanottolaitteistojen ja rannekellojen valmistaja. 

Simulaattorin ainoa istuin on päällystety samalla “Marrone Tobacco” -sävyn Conolly Leatherin nahalla, joka verhoaa muutenkin ohjaamoa. Tuota taas ympäröi monia klassikkokilpureita muistuttava muoto, joka on maalattu sisäverhouksen kanssa kauniisti paritettuun “Argento Vivo” -sävyyn. Ajan hengen mukainen minimaalinen tuulilasi on korvattu suosiolla suurella kaarevalla laajakuvanäytöllä, joka on sijoitettu kuljettajan lähelle mahdollisimman mukaansatempaavan simulaattorikokemuksen luomiseksi. 

Pininfarina Leggenda eClassic -simulaattori – RM Sotheby’s

Ostaja pääsee samalla The eClassic Clubiin ja saa kolmen vuoden jäsenyyden eClassic Member -sovellukseen, joka tarjoaa mahdollisuuden nauttia autojen keräilijöiden verkkoyhteisöstä ajamalla muiden kanssa ja muita vastaan. Lisäksi eAcademy tarjoaa kuljettajakoulutusta.

Tämän Pininfarina Leggenda eClassic -simulaattorin ostopäätöstä seuraa myös simulaattorin uuden omistajan vapaasti valitseman klassikkoautomallin 3d-skannaus ja siirto simulaattoriin. Tämän jälkeen voi siirtyä virtuaalisesti esimerkiksi Span, Nürburgringin, Brands Hatchin tai 1960-luvulta vaikutteita hakeneen Monzan radalle. Näiden lisäksi vaihtoehdoista löytyy useita alppiteitä ylämäkikilpailuiden simulointiin. 

Halpaa lysti ei toki ole. Alustava hinta-arvio 120 000 – 150 000 on merkitty Sveitsin frangeissa, mutta sama summa on kääntyy tutummalle valuutalle noin 110 000 - 138 000 euroksi. Toisaalta autoveroa ei tarvitse tuotaessa maksaa. 

Teksti: Henri Posa, Kuvat: ja lähde: RM Sotheby’s

Luetuimmat