17.1.2021

Hyundai Kona N – tässä kuvat, mutta ei juuri tietoja

Hyundai KONA N prototyyppi 2021

Hyundai Kona N on näytillä teipattujen salakuvien sekä lyhyen videon muodossa ja tekniikastakin saatiin ensimmäiset vahvistukset, mutta paljon jäi vielä kysyttävääkin.

Hyundai Kona N tulee olemaan valmistajansa ensimmäinen N-brändin alle mahdutettu kuumempi SUV, joka tullaan julkaisemaan myöhemmin keväällä. Nyt saimme siitä tukun kuvia sekä jutun lopusta löytyvän videomainoksen, mutta niissä kaikissa muotoja on peitelty ainakin teipillä. Tästä huolimatta kuvista on poimittavissa joitakin asioita ja valmistajakin suostui paljastamaan perusteita.

Hyundai KONA N prototyyppi 2021

Markkinoille tullessaan Hyundai Kona N asettuu varsin uuteen, mutta kasvavaan luokkaan. Tässä korkeasta katumaasturikorista on yritetty tehdä sporttinen lisäämällä tehoa ja jäykistämällä alustaa. Volkswagen T-Roc R on ehtinyt pyöriä paikoilla jo pidempään ja esimerkiksi Ford Puma ST on ehtinyt saada hinnatkin. Oletettavasti hieman ylempään luokkaan voidaan laskea esimerkiksi Audi SQ2BMW X2 M35i ja Mercedes-AMG GLA 35

Hyundai KONA N prototyyppi 2021

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hyundai Kona N

Näistä kuvista voidaan päätellä jo jotakin tulevasta ulkonäöstä. Muiden N-mallien tapaan Kona näyttäisi saavan aggressiivisemman etupuskurin, uuden keulamaskin sekä lisää helmoja. Takaa löytyy selvästi ainakin pakoputkiston ulostulo tuplana sekä takalasin päälle sijoitettu, ja katon linjaa jatkava, ilmanohjain. Auto näyttäisi myös istuvan muuta mallistoa matalammalla ja vanteiden takaa pilkottaa perusmalleista poikkeavat punottavat jarrusatulat.

Oletettavasti N-osasto on myös säätänyt jousitusta ja alustaa korkeuden lisäksi myös ajettavuutta silmällä pitäen. Jos i30N toimii perusohjeena, tasauspyörästön luistonrajoitin, sporttijakkarat sekä ratti ovat kaikki mahdollisia päivityksiä. Tästä emme kuitenkaan vielä tiedä varmasti.

Hyundai KONA N prototyyppi 2021

Sen sijaan moottori tulee olemaan sama 2,0-litrainen nelisylinterinen bensiiniä syövä Theta-turbomoottori kuin i30 N -mallissa. Teholukemaa ei ole paljastettu, mutta erinomainen arvaus lienee noin 280 hevosvoimaa jälleen i30 N -mallin mukaisesti. Vaihteisto on Kona N -mallissa aina, i30 N -versioon hiljattain tarjolle tuotu, kahdeksanpykäläinen kaksoiskytkinvaihteisto – käsivalintaisesta vaihteistosta on turha haaveilla.

Niin ja se monia kiinnostava kysymys on vielä vastaamatta. Kona kun on saatavilla sekä etuvetoisena että nelivetoisena, niin kummasta on tällä kertaa kyse. Sitä ei Hyundai ole suostunut sanomaan, mutta ainakin brittilehti Evo on jo ennättänyt julistaa auton etuvedoksi.

Hyundai KONA N prototyyppi 2021

Hyundai Kona N tarjoaa mielenkiintoisen uutuuden markkinoille, joilla ilmeisesti riittää kysyntää. Ajettavuudesta kiinnostuneet valitsevat varmaan jatkossakin matalamman i30-sarjan, mutta korkeaan koriin suorituskykyä kaipaavat kääntyvät ehkä Konan puoleen. Vetotapa vaikuttanee kovasti kiinnostavuuteen Suomessa.

[embed]https://youtu.be/pGliY7Gbmeg[/embed]

Lähteet: Hyundai, Evo Kuvat: Hyundai

Luetuimmat