22.9.2016

Hyundai mukaan hybridikisaan koko kansan Ioniqilla: alkaen 27 990€!

Hyundai Ioniq Hybrid

Kolmena sähköversiona saapuva Hyundai Ioniq sai ensimmäiseksi hinnaston perinteisen hybridimallin osalta.

Hyundai Ioniq aloittaa Suomen kaupanteon perinteisellä hybridimallilla, hintojen alkaessa 27 990 eurosta. Ioniq Hybridin voimanlähteenä on 1,6-litrainen Kappa-suorasuihkutusbensiinimoottori, jonka teho on 105 hevosvoimaa ja 43,5-hevosvoimainen sähkömoottori, järjestelmän yhteistehon ollessa 141 hevosvoimaa (104 kW) ja 265 newtonmetriä vääntöä. Vaihteistona on kuusivaihteinen DCT-kaksoiskytkinautomaatti.

Hyundai myöntää Ioniq Hybridille viiden vuoden takuun ilman kilometrirajaa, ja akustolle valmistaja lupaa jopa 8 vuoden / 200 000 kilometrin takuun. Ladattava hybridimalli sekä täysisähköinen Ioniq saapuvat Suomeen myöhemmin.

Hinnaston juniorina toimii Comfort-varustetaso, joka on varusteltu sangen kattavasti: automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, mukautuva vakionopeudensäädin, automaattinen kaksialueilmastointi, peruutuskamera, lämmitettävä ohjauspyörä ja Bluetooth-puhelinvalmiudella varustettu kosketusnäytöllinen audiojärjestelmä. Android Auto, Apple CarPlay, TomTom Live sekä matkapuhelinten langaton lataus ovat tuettujen toimintojen listalla.

Hyundai Ioniq Hybrid

Ekologisuutta on haettu myös materiaalien käytöllä. Sisäovien verhoilussa on käytetty ekologisempaa muovilaatua, johon on yhdistetty jauhettua puuta sekä vulkaanista kiveä. Kattoverhoilussa ja matoissa käytetään osittain jalostettua sokeriruokoa. Maalipinnassa puolestaan hyödynnetään soijapapuöljystä uutettuja ainesosia.

Ioniq Hybridin luontaisia kilpakumppaneita ovat saman hintainen hybridicrossover Kia Niro (7 vuoden takuu, karsitumpi vakiovarustus) ja lähes 7 000 euroa kalliimpi Toyota Prius Life (hinnat alkaen 34 981 euroa, 3 vuoden takuu). Kilpakumppaneihin lukeutuu myös 34 990 euron hintainen Nissan Leaf, joskin Nissanin täyssähköisen kilpailutilanne selkeytyy tarkemmin Ioniqin sähköversion saapuessa Suomeen.

Lähde ja kuvat: Hyundai

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat