22.8.2017

Kia-mallisto täydentyy – ladattavia hybridejä tarjolle myös Suomeen

Kia esittelee syyskuussa Kia Niro Plug-in Hybrid- ja Kia Optima Sportswagon Plug-in Hybrid -mallit.

Kia kertoo laajentavansa Suomessa myytävää mallistoaan. Tuoreen tiedon mukaan uusimmat lisäykset ovat Kia Niro Plug-in Hybrid ja Kia Optima Sportswagon Plug-in Hybrid -mallit.

Kia Niro Plug-in Hybrid on Suomessakin hyvin kauppansa tehneen Niro-mallin ladattava hybridiversio, jonka toimintamatka sähköajossa on valmistajan mukaan parhaimmillaan 58 kilometriä. Ennakkotietojen perusteella auton yhdistetty kulutus on 1,3 l/100 km ja CO2-päästöt 29 g/km.

Ladattava hybridi on varustettu 1.6 GDI -bensiinimoottorilla, 8,9 kWh:n litium-ioniakulla, 44 kW:n sähkömoottorilla ja 6-vaihteisella kaksoiskytkin automaattivaihteistolla. Hybridijärjestelmän tuottama yhteisteho on 141 hv ja vääntö 265 Nm. Niro vetokyvyksi ilmoitetaan on 1300 kg, mutta uutuuden lopullista hintaa ei ole vielä vahvistettu. Se julkaistanee kuitenkin vielä elokuun aikana.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Optimasta myös hybridifarmari

Syyskuussa esitellään myös Optima Sportswagon Plug-in Hybrid, joka osaltaan laajentaa Kian vähäpäästöisempää mallistoa. Farmari-mallin toimintamatkaksi sähköllä on ennakkotietojen perusteella 62 kilometriä.

Yhdistetty kulutus puolestaan on 1,4 l/100 km ja CO2-päästö on 33 g/km. Optima on varustettu 11,26 kWh:n litium-ioniakulla, joka on sijoitettu tasaisesti tavaratilan pohjan alle. Ratkaisu takaa kuljetuskapasiteettia 440 litraa.

Autossa on Kian nelisylinterinen 2.0 GDI -bensiinimoottori, joka tuottaa tehoa 156 hv. Bensiinimoottori on yhdistetty 50 kW:n sähkömoottoriin ja hybridivoimalinjan tuottama yhteisteho on 205 hv 375 Nm. Farmarin vetokyvyksi ilmoitetaan 1500 kg ja hinta alkaen -malli vaihtaaa omistajaa 45 690 eurolla.

Tulevaisuus vihertää Kiallakin

Uutuudet ovat osa Kian syyskuulle kaavailemaa vähäpäästöistä mallistolanseerausta Suomessa. Hybridi- ja sähköautoista koostuva malliston osa tottelee jatkossa nimeä "Kia goes green". Siihen kuuluvat hybridi- ja sähköautot hyödyntävät yhtiön tuoreinta voimanlinjateknologiaa.

Autovalmistajan globaali tavoite on vähentää autojen polttoaineenkulutusta 25 prosentilla vuoteen 2020 mennessä vuoden 2014 tasosta. Tavoitetta jahdataan ainakin osin sähköautojen ja hybridien avulla.

– Ladattavien hybridien vuosimyynnin Euroopassa odotetaan kasvavan yli 600 000 kappaleeseen vuoden 2023 loppuun mennessä. Myös crossovereiden myynnin ennustetaan kasvavan tulevina vuosina. Asiakkailla on selkeä kysyntä autoihin, jotka yhdistävät käytännöllisyyden ja crossoverin vetovoimaisuuden erittäin alhaisiin päästöihin sekä ladattavaan hybriditeknologiaan. Niro Plug-in Hybrid on ainoa auto markkinoilla, joka tarjoaa tämän yhdistelmän, hehkuttaa Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Michael Cole.

Kia tarjoaa kaikkiin uusiin automalleihinsa seitsemän vuoden takuun, joka kattaa myös hybridi- ja sähköautojen akuston.

Lähde ja kuvat Kia

Luetuimmat