8.6.2021

LähiTapiolan RomutusExtra tarjoaa sinulle 500 euroa uuteen autoon

LähiTapiolan RomutusExtra kertoo tavoitteekseen päästöjen vähentämisen ja liikenneturvallisuuden parantamisen, mutta autoa ostavalle se näyttäytyy 500 euron tukena.

Valtion romutuspalkkiota voi hakea vielä vuoden loppuun asti, mikäli määrärahat riittävät ja Moottori on helpottanut hankintaa listaamalla viime vuoden loppupuolella kaikki kelpoiset uudet autot romutuspalkkiokamppanjan kulmasta. Sittemmin tuo romutuspalkkiokampanja on johtanut melkoisen sekoilun myötä suoranaisiin uhkailuihin. Nyt tulee kuitenkin LähiTapiolan RomutusExtra.

LähiTapiola käynnistää uuden romutuskampanjan, jonka tavoitteena on romuttaa 1 000 iäkästä autoa. Kannustimena uudemman ja vähäpäästöisemmän auton hankintaan tarjotaan 500 euron romutustuki. LähiTapiolan RomutusExtra-kampanja tarjoaa tuhannelle autoilijalle mahdollisuuden päästöjen vähentämiseen ja liikenneturvallisuuden parantamiseen.

Jos tämä kuulostaa turhan hyvältä, niin pieni puudeli on toki haudattuna jonnekin. Tuen piiriin pääseminen vaatii hieman kytkykauppaa – uuteen autoon tulee ottaa sekä LähiTapiola Rahoituksen rahoitus että autovakuutus LähiTapiolasta tai Turvasta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

LähiTapiolan RomutusExtra

- Valtion romutuskampanjan suosio on hyvä osoitus, kuinka voidaan vaikuttaa autokannan uudistumiseen ja tukea uusien autojen kauppaa. Monilla suomalaisilla ei kuitenkaan ole arjessaan mahdollisuutta vaihtaa täysin uuteen autoon. Iäkkään auton vaihtaminen uudempaan ja vähäpäästöisempään on kuitenkin konkreettinen teko ilmaston ja liikenneturvallisuuden kannalta. Siksi haluamme tarjota tähän tukea mahdollisimman monelle, sanoo LähiTapiola Rahoituksen varatoimitusjohtaja Hannu Heliö.

Suomen teillä liikkuvien henkilöautojen keski-ikä on vanhentunut 2010-luvulla. Suomalaiset ajavat keskimäärin jo lähes 13 vuotta vanhoilla autoilla ja romutettavien autojen keski-ikä on yli 21 vuotta. Lähitapiolan mukaan autokannan uudistaminen parantaa liikenneturvallisuutta, koska autojen turvallisuusteknologia on kehittynyt merkittävästi 2000-luvulla.

- Romutamme tuhat iäkästä autoa ja tuemme uudempien ja vähäpäästöisempien autojen hankkimista. Tämä on meille merkittävä uusi avaus, jonka tuloksista hyötyvät kaikki tielläliikkujat ja koko yhteiskunta. Seuraamme kampanjamme vaikuttavuutta tarkasti ja julkistamme avoimesti tulokset, sanoo LähiTapiolan autopalveluista ja liikenneturvallisuudesta vastaava johtaja Tapani Alaviiri.

Alaviiri muistuttaa, että autojen romutuksen sijaan olisi hyvä puhua kierrättämisestä, sillä autojen osista merkittävä osa kierrätetään ja hyödynnetään uudelleen.

Kumppaneiden kampanja

Romutuskampanjassa ovat mukana LähiTapiola, Turva ja LähiTapiola Rahoitus sekä LähiTapiola Rahoituksen autoliikekumppanit. Ne yhdessä tarjoavat 1 000 autonvaihtajalle 500 euron romutustuen, kun henkilö vaihtaa autonsa uudempaan ja vähäpäästöisempään ja vanha auto romutetaan. Autoon tulee ottaa LähiTapiola Rahoituksen rahoitus ja autovakuutus LähiTapiolasta tai Turvasta.

Kaikkien LähiTapiola-ryhmän vakuuttamien ja rahoittamien autojen päästöt kompensoidaan ilman lisämaksua. Yksi asiakas voi saada yhden etusetelin romutettavien tai ostettavien autojen määrästä riippumatta.

Etua voi hakea Autotien verkkosivustolta, jossa on kampanjan tarkemmat säännöt. Kampanjassa on mukana merkittävä osa valtakunnallisista autoliikkeistä ja joitakin isompia paikallisia toimijoita.

Kuvituskuva: Moottorin arkisto, Lähde: Lähitapiola

Luetuimmat