4.6.2024

Matkavinkki: Burgerien ystävät valtaavat Helsingin kesäkuussa

Kuva Marko Jokela
Burger_Lovers_festivaali_Helsinki_6_2023_MJ

Hyvä hampurilainen on riittävä syy matkailla. Pohjoismaiden kookkain hampurilaisfestivaali saa katuruuan ystävät Helsingin Rautatientorille kesäkuun puolivälissä.

Burger Lovers -festivaali järjestetään 12.–15. kesäkuuta. Katuruuan ystävien kokoontumisajot ovat jo neljännet, joten tapahtuma näyttää vakiintuneen jokavuotiseksi perinteeksi.

Helsingin Rautatientorille on kutsuttu mukaan 11 ravintolaa, jotka edustavat kattavasti pääkaupunkiseudun lisäksi Suomen maakuntien burgeriparhaimmistoa. Rauman, Kuopion, Seinäjoen, Hyvinkään, Salon, Espoon ja Helsingin lisäksi mukana on myös alan edelläkävijä Tallinnasta.

Burger_Lovers_festivaali_Helsinki_6_2023_MJ

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Nelipäiväinen tapahtuma

Nelipäiväiseen ruokatapahtumaan odotetaan jälleen kymmeniä tuhansia kävijöitä.

– On upeaa, että burgeritaitajat myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta saapuvat tähdittämään ruokafestivaalia. Hyviksi tiedettyjen burgerien perässä ajetaan pitkiäkin matkoja, joten näin monen saaminen yhteen tilaisuuteen on lottovoitto myös festivaalivieraillemme, burgerifestivaalin järjestävän Burger Lovers Finland Oy:n Antti Suikkari kertoo.

Burger Lovers Finland ylläpitää aitojen asiakaskokemusten perusteella Suomen parhaiden burgereita tarjoavien ravintoloiden listaa. Listalle pääsyä voi pitää ylpeyden aiheena ja jo se osoittaa, että ravintola suhtautuu burgeriin riittävällä vakavuudella. Kerran vuodessa järjestettävä äänestys kertoo, mikä on Suomen rakastetuin hampurilaisravintola juuri tällä hetkellä.

– Yhteisössämme on jäseniä kautta maan ja he ovat ilmiantaneet yli sata hyviä hampurilaisia valmistavaa ravintolaa ympäri Suomea. Nämä on nostettu myös helppokäyttöiselle Suomen burgerikartalle, mikä auttaa esimerkiksi kesälomamatkojen taukopaikkasuunnittelussa. Yhteisömme jäsenmäärän tasainen kasvu ja aiempien äänestysten äänivyöry osoittavat, että burgerikuume ei ole laskemassa. Suomessa osataan tehdä ja arvostaa gourmet-tason hampurilaisia, Suikkari taustoittaa.

Burger_Lovers_festivaali_Helsinki_6_2023_MJ
Puuhamies Antti Suikkari kiittelee suotuisaa festarisäätä.

Festivaalilla palkitaan myös Suomen paras burgeriravintola, jonka yleisöäänestys alkoi 2. kesäkuuta ja kestää 9. kesäkuuta asti osoitteessa burgerlovers.fi.

Burger Lovers Finland -yhteisön järjestämänä äänestys toteutetaan nyt kolmannen kerran. Voittaja julkistetaan festivaaleilla. Viime vuonna ääniä annettiin yli 22 000 ja voittajaksi kruunattiin kotkalainen The Van. Äänestyksen pohjana on yli sadan laadukkaita hampurilaisia tarjoavan ravintolan listaus ja omaa suosikkia voi äänestää myös listan ulkopuolelta.

Makuja moneen makuun

Festivaaliin osallistuvat ravintolat tarjoilevat annoksia myyntipisteiltään ja koko festivaalialue toimii anniskelualueena. Festivaalialueelle on vapaa pääsy.

Burger Lovers -festivaalin ravintoloita ovat 2 Kundia Burges & Fries (Rauma), Burger5 (Kuopio), Burger Company (Helsinki, Turku), BurSalad (Hyvinkää), Happy Days Street Food (Espoo), JJ’s BBQ (Salo), The Bro’s Burgertruck (Helsinki), We Got Burgers (Seinäjoki), Pretty Boy Wingery (ketju), Social Burgerjoint (ketju), VLND Burgers (Tallinna) ja Burger Lovers Finlandin omat mestarit.

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat