30.1.2021

Minimaalinen muotipäivitys Miniin: perusmalleihin pieniä parannuksia

2013 esitellyn "uuden Minin" kolmannen sukupolven perusversiot saavat uutta kevättyyliä kasvojenkohotuksen muodossa.

Minin perusmallit, eli tuttu kolmiovinen, pidempi viisiovinen, avomalli sekä sähköversiot saavat kasvojenkohotuksen osana mallien kunnioitettavaa ikää, sillä kolmannen polven "uudet Minit" esiteltiin jo 2013.

Uudistuksista huomattavin on uusittu keulailme, johon kuuluu entistä voimakkaampi keulan puskuripalkki. Sumuvalot ovat vaihtuneet ilmanohjaimiin ja sumuvalojen säätoiminto on siirretty osaksi ajovaloja. Takana puskurin väriijärjestystä on muutettu auton leveyden korostamiseksi, Union Jack -takavalot ovat vakiovaruste, takasumuvalo on suunniteltu uudelleen ja tarjolla on koko joukko uusia yksityiskohtia.

Mini facelift

Uusien vannemallien lisäksi tarjolla on kolme uutta väriä: Rooftop Grey (Kattoharmaa), Island Blue (Saariston sininen) ja Zesty Yellow (Maistuva keltainen). Tarjolla on myös tiettyihin väreihin saatava Multitone-kattoväritys, joka tuo sinisestä mustaan liukuvan kattovärityksen.

Muotoilujohtaja Oliver Heilmerin mukaan päivitysten tarkoituksena on ollut puhdistaa Miniä yksinkertaistamalla sitä ja tuomalla enemmän vaihtoehtoja auton yksilöintiin.

Mini facelift kasvojenkohotus

Sisällä matkustamossa on keskitytty yksityiskohtien terävöittämiseen, joten ilmaritiät, äänentoiston painikkeet ja 8,8-tuumaisen kosketusnäytön sisältö ovat saaneet selkeämmän tyylin. Myös verhoilu-, viimeistely- ja valaistusvaihtoehtoja on päivitetty.

Mukautuvat iskunvaimentimet ovat nekin vaihtuneet, mikäli varusteen ruksii autoonsa. Kaistavaroitin on vakiovaruste ja mukautuva vakionopeudensäädin on saanut "Stop & Go" -ruuhkatoiminnon.

Mini Cooper S

Mini-joukon voimalinjavaihtoehtoihin ei ole tulossa merkittäviä muutoksia kasvopesun yhteydessä. Päivitetyt Minit saapuvat markkinoille maaliskuusta alkaen ja päivitykset pätevät soveltuvilta osin myös sähköiseen Mini Cooper SE:hen.

Lähde ja kuvat: Mini

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat