8.8.2017

Nevada USA sakottaa vasemman kaistan hidastelijoita

Nevada USA sakottaa vasemman kaistan hidastelijoita

Yhdysvaltalaisten osavaltioiden erikoiset liikennelait sen kuin jatkuvat. Nyt vuorossa on Nevada, jossa ei siedetä vasemman kaistan hidastelijoita.

Yhdysvaltain Nevadassa on kyllästytty vasemman kaistan hidastelijoihin. Heinäkuun alusta saakka osavaltiossa on voinut saada sakon siitä, jos "roikkuu" vasemmalla kaistalla, eli ajaa alle nopeusrajoituksen ohituskaistana pidetyllä puolella.

Ensimmäisestä rikkomuksesta muistutusmaksu on 50 dollaria (n. 43€) ja kolmannella kerralla sakkosumma on jo amerikkalaistyyliin jo 250 dollaria (n. 215€). Tähän mennessä Nevadan lainvalvojat ovat jakaneet jo ainakin kolme rangaistusta uudehkoon lakiin perustuen.

Nevadan liikkuvan poliisin Dan Gordon kiitteli uutta lakia, sillä vasemman kaistan hidastelua pidetään eräänä suurimmista tieraivon aiheuttajista.
– Se, mitä tapahtuu on se, että siirrytään keskikaistalle tai kakkoskaistalle. Sen jälkeen ohitetaan auto ja heti kun hidastelija on ohitettu, leikataan takaisin ohituskaistalle alle nopeusrajoitusta ajavan eteen. Ja ennen kuin huomaatkaan niin autoilijat näyttävät toisilleen kaapin paikkaa ja sormimerkkejä, Gordon kiteytti Kolo 8 News Now:lle.

Laki sallii kuitenkin myös luontaisia poikkeuksia, kuten hälytysajoneuvot ja työtehtävissä olevat tietyöajoneuvot. Monikaistaisen tieosuuden vasenta kaistaa pidetään kuitenkin pääasiallisesti ohituskaistana.

Lähde: MotorTrend Kuva: Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lue myös:

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat