10.7.2021

Oma rengas sähköurheiluautoille: Michelin Pilot Sport EV

Michelin Pilot Sport EV

Micheliniltä ilmestyi nyt oma erityinen rengas sähköurheiluautoille osin Formula E -sarjan kokemuksia hyödyntäen: Pilot Sport EV.

Michelin Pilot Sport EV on ranskalaisvalmistajan ensimmäinen oma rengas sähköurheiluautoille. Se on kehitetty korostamaan niitä ominaisuuksia, jotka ovat tärkeitä sähköurheiluautojen kannalta.

Hieman koomisesti samassa tiedotteessa kerrotaan renkaan olevan tyyppihyväksytty Tesla Model Y -mallia varten. Tuo kyseinen auto on itse autonvalmistajankin mukaan keskikokoinen katumaasturi, jossa on istumapaikat jopa seitsemälle. Sähköurheiluauton kanssa sillä ei ole yhtään mitään tekemistä – ellei tätä rengasta nyt sitten sellaiseksi lasketa.

Michelin Pilot Sport EV

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Rengas sähköurheiluautoille

Yhtenä Formula E-sarjan perustajista Michelin ehdotti erikoista rengasratkaisua mestaruussarjan sähköisiin formula-autoihin. Ehdotuksen mukaisilla renkailla on samoja ominaisuuksia kuin tavallisilla teillä käytettävillä renkailla: Michelinin Formula E-renkaat toimivat kilpa-ajossa kaikissa sääolosuhteissa, ja niiden 19 tuuman rengaskoko on sama kuin monien nykyisten autojen vakiorenkaissa.

Michelin Pilot Sport EV -renkaassa hyödynnetään niitä askeleita, joita Michelin on ottanut kuuden Formula E-kauden aikana. Vihjeenä tästä Michelin Pilot Sport -rengasperheen uuden tulokkaan sivuissa on sama kuvio ja samanlaiset merkinnät kuin Michelinin Formula E-renkaissa.

Yksi näistä mainituista kehitysaskeleista on ElectricGrip Compound -teknologia. Se tarkoittaa, että kuviopinnan keskiosa on kovempaa kumiseosta sähköauton suuren vääntömomentin takia.

Michelin mainostaa uutuustuotettaan erityisesti sekä kuivalla että märällä tienpinnalla tarjottavan pidon osalta – aina renkaan käyttöiän loppuun asti. Tässä on huomioitu sähköautojen akustoista johtuva selvästi suurempi massa sekä sen jakautuminen. Lisäksi Michelin kertoo kiinnittävänsä tuotteissaan huomiota kulutuskestävyyteen, jonka se väittääkin olevan ylivertainen.

Samaan aikaan myös vierinvastusta on hiottu ja minimoitu – sähköauton toimintamatka voi pidentyä jopa 60 kilometriä johonkin verrattuna. Renkaan sisään asennettu polyuretaanivaahto pyrkii laskemaan melutasoa Nokian Hakkapeliitta EV -nastarenkaan tyyliin.

Lopulta mainosteksti luo kuvan täydellisestä renkaasta ilman kompromisseja. Tähän kannattanee suhtautua pienellä varauksella, ainakin rengastestiin asti.

Pilot Sport EV: 14 kokoa

Michelin Pilot Sport EV on jo saatavilla Kiinassa. Meillä Euroopassa, ja Pohjois-Amerikassa, rengas tulee saataville vuoden 2021 kolmannella neljänneksellä.

Valikoima kattaa 14 rengaskokoa 19 – 22 -tuumaisille vanteille – näistä ensiasennukseen 8 kokoa ja jälkimarkkinoille 6 kokoa. Michelin valmistautuu kasvattamaan Pilot Sport EV -renkaan myyntiä voimakkaasti vuoteen 2024 mennessä, sillä segmentti on nyt nopeassa kasvussa.

Kuvat ja lähde: Michelin