27.10.2024

Pitäkää bändinne, nyt paluuvuorossa on Renault Twingo!

Kuva Aake Kinnunen
Renault Twingo E-tech Pariisi konsepti

Huolettomien aikojen kaupunkiauto Renault Twingo on nyt retroiässä tulevaa varten.

Niin aika kultaa muistot ja jopa ysärimuodin. 1992 esitelty alkuperäinen Renault Twingo on saavuttanut vihdoin kulttiklassikon aseman, sillä muotoilija Patrick Le Quémentin visio kaupunkiautosta on jälleen makea. Pastellivärit ja sisustojen villit kuosit ovat jälleen in, pyöreitä 1990-luvun futurismimuotoja unohtamatta. Kangaskatto auki ja Benettonit tuulettumaan!

Renault Twingo E-tech Pariisi konsepti

Tämä on tunnistettu myös Renaultilla, joka esitteli nyt seuraavan polven Twingon konseptipainoksena Pariisin autonäyttelyssä. Renault Twingo E-tech on tietysti täyssähköinen kaupunkiauto, joka pyrkii sijoittumaan vielä lokeron Renault 5:ttä pienemmäksi. Pohjarakenne on autoissa sama, mutta Twingo tinkii vielä takaovetkin pois. 2026 saapuvan auton pitäisi hinnoittautua noin 5 000 euroa Renault 5:n alapuolelle, joten Keski-Euroopassa päästäneen hätistelemään 20 000 euron rajaa tosissaan.

Tyylillisesti Renault Twingo E-tech asettuu samaan taitavaan lokeroon kuin Renault 4 ja Renault 5, eli retrosta on ammennettu muoto, joka toimii myös heille, joille alkuperäinen ei merkitse mitään. Puolikaaren muotoiset valot kertovat samaan aikaan nostalgiaa ja futurismia. Konepellissä olevat ilmanottoaukot eivät ole enää käytössä, mutta niillä viitataan menneeseen.

Renault Twingo E-tech Pariisi konsepti

Korissakin on kuikuiltu alkuperäisen tila-automuodon perään, joten puikulammat Twingo-polvet on jätetty taakse. Konseptiautossa on tosin kiinteä lasikatto, mutta kangaskatto on kyllä Renaultilla käytössä Renault 4:n kanssa. Jopa pyöreät kahvat on nostettu ysäriltä suoraan 2020-luvun keskelle ja niihin on lisätty nykyhetken hengessä valokehykset.

Mutta toistaiseksi Renault Twingo on leikittelevä konsepti. Renaultin logo keulalla on näyttö, jossa pyörii silmää iskevä animaatio. On silti hauska nähdä ranskalaismerkki viittaamassa myös ysäriin retrofuturismilinjallaan, vaikka nostalgiatuokiot ovat päämuotoilja Laurens van den Ackerin mukaan jäämässä tähän.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat