15.3.2023

Poliisin teemavalvonnan saldo – lähes tuhat liikennevirhemaksua laiminlyönneistä

Poliisin tekemän valtakunnallisen liikennevalvontaviikon saldo on hurjaa luettavaa, valvontaviikko tuotti lähes tuhat seuraamusta autojen kuljettajille.

Poliisin viime viikolla pitämän valtakunnallisen teemavalvontaviikon saldo on hurjaa luettavaa. Poliisi kirjoitti valtakunnallisessa teemavalvonnassa kaikkiaan 902 liikennevirhemaksua turvavyön käytön laiminlyönnistä. Lisäksi 74 tapauksessa poliisi kirjoitti turvavyön tai -laitteen käytön laiminlyönnistä sakon, kun teko katsottiin olleen omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen, esimerkiksi lapsen tai edessä matkustavan, turvallisuudelle.

Poliisin valvontaviikon saldo kuulostaa eriteltynä tällaiselta: kädessä pidettyyn matkapuhelimeen puhumisesta sai seuraamuksen 386 kuljettajaa ja tekstin näpyttelystä tai muusta vastaavasta kädessä pidetyn puhelimen käytöstä sai seuraamuksen 216 kuljettajaa. Lisäksi muun teknisen laitteen haittaavaan tai vaarantavaan käyttöön poliisi puuttui 9 tapauksessa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Turvavyön käyttö elintärkeää

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Tuomo Katajisto toivoo, että turvavyön käyttö saataisiin valvonnalla ja tiedottamisella kattavaksi, koska kolaritilanteissa turvavyön käyttö on auton kuljettajan ja matkustajien kannalta elintärkeää. Mikään muu auton turvalaite ei kolarissa pelasta, jos turvavyö ei ole kiinnitettynä.

Katajisto pitää myös erityisen huolestuttavana matkapuhelinta muuhun kuin puhumiseen käyttäneiden määrää valvontaviikon aikana. Ajon aikainen tekstin kirjoittaminen tai muu toiminta, joka pitää katseen poissa tiestä, estää edessä olevan tien havainnoinnin ja on selkeä riski sekä kuljettajan omalle että myös muiden tienkäyttäjien turvallisuudelle, poliisin tiedotteessa todetaan.

Lähde Poliisi

Luetuimmat