1.6.2021

Prätkällä töihin -päivä 4.6.2021 – kummeina moottoripyöräpoliisit

Prätkällä töihin

Prätkällä töihin -päivää vietetään jälleen kesäkuun ensimmäisenä perjantaina. Tapahtuman teemana on tänä vuonna turvallinen ajoasenne.

Valtakunnallinen Prätkällä töihin -päivä 4.6. kannustaa kaikki Suomen moottoripyöräilijät pyörän selkään ja näkymään suuren maailman tyyliin liikenteessä – turvallinen ajoasenne huomioiden. Päivän kummeina toimivat tänä vuonna moottoripyöräpoliisit.

Prätkäilystä ja sen tuomasta villistä vapaudesta voi nauttia myös turvallisesti, kun pitää ajaessaan järjen päässä sekä varusteet kunnossa. Aina pitää muistaa ajaa omien taitojensa mukaisesti.

Prätkällä töihin

Moottoripyöräpoliisit ovat erinomaisia turvallisen ajoasenteen esikuvia, sillä lähes miljoonasta vuosittaisesta ajokilometristä huolimatta, moottoripyöräpoliiseille sattuu erittäin harvoin onnettomuuksia. Siksi päivän kummeiksi valittiin moottoripyöräpoliisit Sari Hukkanen sekä Kimmo Järvinen, joka toimii myös moottoripyöräpoliisien kouluttajana.

- Vahinkoja sattuu harvoin, koska osaamme käyttää ajoneuvoa riittävän hyvin, hallitsemme liikennesäännöt ja kunnioitamme niitä. Lisäksi valmistaudumme erilaisiin tilanteisiin huolellisesti ja saamme joka vuosi ajokoulutusta ennen kuin nousemme pyörän selkään, Hukkanen kertoo.

Prätkällä töihin

– Oma asenne sekä realistinen käsitys omista ajotaidoista sekä liikenteenlukutaito ovat moottoripyöräilijän tärkeimmät suojavarusteet. Toki myös muut aineelliset varusteet on oltava kunnossa, Järvinen sanoo.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sana kiertämään ja prätkät näkymään liikenteessä

– Moni viettää päivänsä vielä kesäkuussakin etätöissä, mutta Prätkällä töihin -päivän kunniaksi voi hurauttaa moottoripyörällä vaikkapa lounaalle tai tehdä pienen päätä tuulettavan lenkin työpäivän päätteeksi, kun suuntaa ajatukset kohti viikonloppua, Teknisen Kaupan Liiton moottoripyöräjaoston uusi puheenjohtaja Jarkko Tuomisto kehottaa.

Prätkällä töihin

– Parasta moottoripyöräilyssä on tietenkin sen tuoma ilo ja vapauden tunne. Se on yksi harvoista harrastuksista, joita voi korona-aikaan huoletta harrastaa. Moottoripyöräilyä parempaa stressin ja tai pahantuulen lieventäjää en tiedä, Tuomisto jatkaa.

Prätkällä töihin -päivää on vietetty vuodesta 2013 alkaen ja sen ajankohdaksi on vakiintunut kesäkuun ensimmäinen perjantai. Ensimmäisinä vuosina tapahtuman kasvoina toimivat lähinnä viihdealalta tutut henkilöt, kuten Aku Syrjä (2013), Martti Syrjä (2014) ja Ville Haapasalo (2015). Viime vuonna tapahtuman kasvoina toimivat moottoripyöräilevät terveydenhuollon ammattilaiset, ja tämän vuoden kasvoina toimivat moottoripyöräpoliisit jatkavat samaa asiapitoista linjaa.

Teksti: Messukeskus ja Janne Huhtala Kuvat: Messukeskus, Petri Jauhiainen ja Mari Vaegelein

Luetuimmat