1.7.2016

Renault Alaskan – ranskalainen parveke

Renault Alaskan

Nissan Navara saa veljen, sillä Renault Alaskan on ranskalaisvalmistajan avaus avolavamarkkinoille.

Renault on esitellyt oman versionsa konserniveljestä, Nissan Navarasta, nimittäin Renault Alaskan. Samalla ajoneuvo kilpailee esimerkiksi Volkswagen Amarokin ja Mitsubishi L200:n kanssa. Alaskan pyrkii vahvistamaan myös Renaultille merkittävää hyötyajoneuvomallistoa.

Tekniseltä toteutukseltaan Alaskan noudattelee melko pitkälti Nissan Navaraa, eli voimanlähteenä nähtäneen tuttu 2,3-litrainen turbodiesel 160-hevosvoimaisena ja 190-hevosvoimaisena versiona. Muina voimanlähteinä ovat 2,5-litrainen 160 hevosvoiman bensiinimoottori ja 2,5-litrainen turbodiesel samoina tehovaihtoehtoina, mutta niiden saatavuus eri markkina-alueilla ei ole vielä selvää.

Renault Alaskan

Kuusivaihteinen manuaali tai seitsenvaihteinen automaattivaihteisto välittävät moottorin vedon Navarasta tutulle nelivetojärjestelmälle, jossa voi valita takavedon, nelivedon ja alennusvaihteisen nelivedon välillä. Vetokapasiteettia Alaskanista löytyy 3,5 tonnia.

Ulkoisesti ajoneuvo istuu hyvin Renaultin nykyiseen mallistoon. Varustelu riippunee pitkälti markkina-alueesta, mutta kojelautaa hallitsee ainakin viisituumainen värinäyttö ja tarjolla on tuttuun tyyliin koko arsenaali turva-avustimia.

Renault Alaskan

Renault Alaskan esiteltiin Kolumbiassa, missä auto myös saapuu myyntiin ensimmäisenä. Renaultin mukaan Latinalainen Amerikka on sille merkittävää markkina-aluetta juuri hyötyajoneuvojen osalta. Eurooppaan Alaskan saapuu vuoden 2017 alkupuoliskolla.

Lähde ja kuvat: Renault

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat