24.8.2020

Rohkeasti keula edellä: 510 hevosvoiman BMW M4 esittäytyy M3 GT3 -kilpurin rinnalla naamiokuvissa

BMW M4

Naamio tai ei, ilmeisimmin BMW:n M-osasto on keksinyt hiukan paremman reseptin 4-sarjan karmean keulan suhteen. Toki suunta on vain ylöspäin.

BMW halusi Red Bull Ringillä järjestetyn Steiermarkin MotoGP-kisan kunniaksi esitellä tulevan BMW M4 GT3 -kilpurinsa. Tilanteessa on toki pieni mutta. Kilpurin pohjana toimivaa katuversiota ei ole varsinaisesti esitelty.

Ratkaisuna on, että BMW M4 Coupé ja M4 GT3 esiintyivät kaksistaan viikonlopun promokuvissa. Hyvin vaatimattomien naamioteippien lisäksi baijerilaiset suostuivat jo valottamaan hiukan katuauton suoritusarvoja. 480 hevosvoiman ja kuusivaihteisen manuaalin lisäksi tarjolle tulee M4 Competition, jossa nähdää 510 hevosvoimaa kahdeksanvaihteisesta Steptronic-automaatista. Luonnollisesti keulalta löytyy kuusi sylinteriä siistissä rivissä. Ilmeisimmin M xDrive -neliveto tulee kyseeseen juuri automaattivaihteistoisen Competition-mallin yhteydessä, järjestelmän antaessa valita myös puhtaan takavetotilan M5:n tavoin.

Naamiokuvissa huulipunasta tunnistettava M4 GT3 puolestaan syrjäyttää M6 GT3:n vuodesta 2022 eteenpäin BMW:n asiakaskilpureiden lippulaivana. Myös kilpuri paljastetaan myöhemmin lopullisesti ilman vähäisiä teippauksia.

BMW M4

– BMW M4 GT3 osallistuu ensimmäisiin kisoihinsa jo ensi vuonna ja se pystyy todistamaan, miten hyvin se suoriutuu kilpailuolosuhteissa. Olen varma, että sillä on se mitä vaaditaan, että se jatkaa BMW M -mallien pitkää ja menestyksekästä perintöä, sanaili M4 DTM:llä ajava Philipp Eng.

Red Bull Ringillä ajetun MotoGP-kisan voittaja saa jo nyt tulevan M4 Coupén omakseen, vaikka auto esitellään virallisesti vasta syyskuussa. Toivottavasti Miguel Oliveiralla on autotallissa vielä tilaa – ja samalla tarjoutuu kurkistus auton sisätiloihin.

BMW M4

Lähde ja kuvat: BMW

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat