7.11.2021

Saisitko vielä ajokortin? – koettele kykyjäsi uudistuneessa Autoliiton Ajokoulussa

Autoliitto Ajokoulu

Autoliiton Ajokoulun ajokorttia hankkiville tarkoitettu sisältö jäsenneltiin uudelleen – lisäksi tarjolla on nyt vinkkejä ajamiseen ja auton käyttöön kaiken ikäisille ajokortillisille.

Nuorekas ote, liikkuva kuva ja vuorovaikutteisuus ovat uudistuneen Autoliiton Ajokoulun vahvat valtit yhä, mutta nyt oppimisympäristö on entisestään monipuolistunut.

Uudistunut Ajokoulu on yhä ajokorttia opetusluvalla hankkivien palvelu, mutta myös paikka, josta hyötyvinkkejä saavat kokeneemmatkin kuljettajat.

Tällä viikolla avautunut uusi palvelu jakautuu kahteen erilliseen osioon, jotka ovat ”Hanki ajokortti” ja ”Paranna ajotaitoasi”.

Yksi osa ”Paranna ajotaitoasi” -osiota on leikkimielinen ”Saisitko vielä ajokortin” -testi. Siinä halukkaat voivat kokeilla lyhennettyä versiota teoriakokeesta.

– Kannattaa testata omat taidot ja haastaa somessa kaveritkin mukaan, Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen vinkkaa.

Autoliitto Ajokoulu

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tuhti tietopaketti opetuslupatarpeisiin

”Hanki ajokortti” -osion valtit ovat tutut: nuorekas ote, liikkuva kuva ja vuorovaikutteisuus.

Palvelusta löytyvät tuttuun tapaan opetuslupainfo, teoriaopetusmateriaalit, opetuksen aikana tarvittavat lomakkeet sekä teoriakokeen harjoittelu.

Elävin ja kuvaavin esimerkein höystetyt videot havainnollistavat taiten erilaiset ajotilanteet olipa kyse risteysajosta, ryhmittymisestä, piha-alueella peruuttamisesta, vilkun käytöstä, liikennemerkkien tuntemuksesta tai ohitustilanteiden riskeistä.

Ajokorttia hankkiva nuori sekä opetusluvalla opettava aikuinen sisäistävät oppimisympäristön avulla paitsi liikennesäännöt myös auton hallinnan niksit. Tärkeä osa sisältöä on saada kokonaiskuva liikenneympäristöstä, jossa jokaisen ajokäytös vaikuttaa kanssakulkijoihin olivatpa nämä auton ratissa, pyöräilijöitä tai jalankulkijoita.

Omaan tahtiin edeten

Ajokoulu käy lävitse myös nuoren kuljettajan päänsisäistä maailmaa esimerkkien kautta, joissa muistutetaan siitä, ettei rattiin saa käydä kiihtyneessä tunnetilassa – tai päihtyneenä.

Autoliitto Ajokoulu

Ajokoulun eri aihealueet käsittelevät myös taloudellista ajotapaa sekä eri vuodenaikojen tuomia haasteita.

– Mikä parasta, Ajokoulussa voi edetä omaan tahtiin ja omien aikataulujen mukaisesti. Vaikeilta tuntuviin aiheisiin voi palata ja kerrata sisäistämäänsä, Vesalainen kertoo.

Paranna ajotaitoasi – iästä riippumatta

”Paranna ajotaitoasi” -osio on uusi jäsenetu. Sieltä kaikki kuljettajat ikään tai ajokokemukseen katsomatta saavat käyttökelpoisia vinkkejä turvalliseen ajamiseen, auton käyttöön ja uuteen ajoneuvotekniikkaan liittyen. Videoiden lisäksi taitoja voi koetella lukuisien tehtävien ja kuvakoetestin avulla.

Tarjolla on muun muassa vinkkejä liukkaalla ja pimeällä ajoon, turvavälin pitämiseen, raitiovaunujen ja pyöräilijöiden väistämiseen, uuteen ajoneuvotekniikkaan, liikenteen piiloriskeihin sekä moneen muuhun asiaan liittyen.

Edellä mainituista pyöräilijöiden väistämissääntöjä tarkastellaan kahdessa eri kokonaisuudessa – toisessa autoilijan ja toisessa pyöräilijän näkökulmasta katsottuna.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jäsenille koko sisältö veloituksetonta

”Hanki ajokortti” -osion tavoin, osa ”Paranna ajotaitoasi” -sisällöistä tarjoillaan veloituksetta kaikille ja osa jäsenetuna vain Autoliiton jäsenille. Molempien osa-alueiden kautta on mahdollisuus esittää myös käsiteltäviin aiheisiin liittyviä lisäkysymyksiä Autoliiton asiantuntijalle.

Autoliitto Ajokoulu

Teksti: Marko Jokela Kuvat: Autoliitto Lähde: Autoliitto Ajokoulu 

Luetuimmat