19.1.2021

Seat Tarraco 2.0 TSI DSG 4Drive – uusi 245-hevosvoimainen vaihtoehto tuo tehoa ja nelivetoa

Seat Tarraco 2.0 TSI DSG 4Drive

Suuri SUV Seat Tarraco 2.0 TSI DSG 4Drive tarjoaa tehokkaan 245-hevosvoimaisen, automaattivaihteisen ja nelivetoisen vaihtoehdon Seatin malliston huippupaikoille.

Seat Tarraco 2.0 TSI DSG 4Drive on nimensä osalta kaikessa komeudessaan täysin uusi myyntiin tuleva versio, jonka tuotanto on juuri alkamaisillaan.

Suuren maasturin tuorein tarjokas tulee näillä näkymin taistelemaan voimalla, automaattivaihteistolla ja nelivedolla uuden etuvetoisen Tarraco e-Hybrid -mallin kanssa Seatin koko malliston lippulaivapaikasta. Malli tulee saataville sekä 5- että 7-paikkaisena.

Moottorin koeajossa jo jonkin aikaa sitten ollut etuvetoinen Seat Tarraco muistutti, että nelivedosta voi olla iloa Suomen talvessa. Nyt Tarracon nelivetoinen bensiinimallisto täydentyy aiemman 190 hevosvoiman 2.0 TSI:n lisäksi myös 245 hevosvoiman versiolla samasta moottorista.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Seat Tarraco 2.0 TSI

Espanjalaisvalmistajan Tarraco on merkin suurin SUV ja koko malliston kallein vaihtoehto. Nimessä "2.0 TSI" tarkoittaa nelisylinteristä turboahdettua moottoria, jonka huipputeho on 180 kilowattia (245 hv). Vääntöä on 370 newtonmetriä jo moottorin kierrosluvulla 1 600 kierrosta minuutissa.

Moottorin jatkeena on seitsemänpykäläinen DSG-kaksoiskytkinvaihteisto, jolle lupaillaan pehmeitä vaihtoja. Nelivetoisuudesta vihjataan tuolla 4Drive-termillä, joka tarkoittaa niin sanottua älykästä nelivetojärjestelmää.

Ison auton suorituskyvyksi ilmoitetaan kiihtyvyyden osalta 6,2 sekuntia paikaltaan 100 kilometrin tuntinopeuteen ja huippunopeutta 228 kilometriä tunnissa. Neliveto ja automaattivaihteisto helpottavat tuon suorituskyvyn saavuttamista.

Uusi Seat Tarraco 2.0 TSI DSG 4Drive on tarjolla kahtena eri varusteluversiona, jotka ovat FR ja Xcellence mahdollistaen mallin muokkaamisen omaan makuun sopivammaksi. Näistä FR on yleensä Seatin mallistossa hieman arvokkaampi.

Auto on kehitetty Seatin pääkonttorilla Barcelonassa. Konsernin juuria ei kuitenkaan pääse pakoon, sillä tuotanto tapahtuu Wolfsburgissa, Saksassa.

Uuden malliversion Suomen hinnoittelua ei ole vahvistettu, mutta maltillisempien voimavarojen 190 hevosvoiman versio alkaa Xcellence-varustelulla 52 758 eurosta.

Kuva ja lähde: Seat

Luetuimmat