28.5.2020

Seuraava Hyundai Santa Fe sähköistyy pimeässä – valot päälle syksyllä

Hyundai Santa Fe

Hyundai kertoi hiukan tietoja syksyllä esiteltävästä Santa Fe -katumaasturista, mutta esittelykuvan suhteen on iskenyt ujous.

Hyundai on esitellyt ensimmäisen vilauksen seuraavan sukupolven Santa Fe -katumaasturista. Euroopassa merkin suurin katumaasturi saa salamavalon väläyksen perusteella uuden keulamaskin, joka on jälleen uusi tulkinta Hyundain muotokielestä. Päiväajovalojen sijoittaminen maskin reunoille korostaa auton leveyttä ja antaa sille vahvan ilmeen.

T-malliset päiväajovalot ovat muuten osa uutta "Integrated Architecturea", viitaten ilmeisesti siirtymistä eteenpäin aiemmasta "Cascading Grille" -keulailmeestä.

Santa Fe tulee Hyundain mukaan tarjolle ensimmäistä kertaa hybridinä ja lataushybridinä. Muutoksen mahdollistaa mallin siirtyminen ensimmäisenä Hyundai-mallina Euroopassa kolmannen sukupolven modulaariseen pohjarakenteeseen. Valmistajan mukaan pohjarakenneratkaisu tuo etuja myös suorituskyvyssä ja turvallisuudessa, hiukan Toyotan TNGA-rakenteen etujen tapaan.

Uusin painos seitsemänpaikkaisesta katumaasturista nähdään tulevana syksynä, mutta Suomen aikatauluja ei ole vahvistettu.

"Mutta eikö Santa Fe uudistunut ihan hiljattain ja pohjalevymuutos kuulostaa raskaalta faceliftiksi?" saatatte kysyä. Neljännen polven Santa Fe esiteltiin toden totta vasta 2018, joten nyt oltaisiin lähinnä elinkaaripäivityksen kohdalla, mutta siirtyminen uuteen pohjarakenteeseen on melkoinen tempaus. Tosin kuten Land Rover Discovery Sport osoitti, faceliftin voi toteuttaa myös siirtämällä korin uuteen, noh, autoon.

Lähde ja kuva: Hyundai

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat