23.4.2021

Suosikkimerkin mökkitiemalli – hinnat alkaen 25 607 euroa

Suomalaisten suosikkimerkin mökkitiemalli, eli Toyota Yaris Cross, on saanut hinnat ja on jo ennakkomyynnissä. Noin 25 000 euroa riittää hankintaan, mutta neliveto nostaa hinnan yli 30 000 euron.

Ennakkomyynti on jo alkanut, joten hinnatkin ovat selvillä, Toyotan uudelle Yaris Cross -mallille. Kyseessä on B-SUV -kokoluokkaan sijoittuva kompakti katumaasturi, joka ei yritäkään peitellä sukulaissuhdettaan Yarisin kanssa. Suomalaisten suosikkimerkin mökkitiemalli haluaa yhdistää iloista asennetta pursuavan aktiivisen elämäntyylin taloudelliseen ja turvalliseen hybriditeknologiaan – tuote on edullinen mikäli iloinen asenne kuuluu kauppaan.

Hinnasto alkaa 25 606,98 eurosta, jolla saa itselleen etuvetoisen hybridivoimalinjan Active-varusteltuna. Tämä on yli 8 000 euroa enemmän kuin edullisin Yaris, joskin vastaavalla hybridivoimalinjalla hintaero kaventuu noin puoleen.

Edullisin nelivetoinen maksaa 31 244,26 euroa, mutta samalla saa toki korkeamman Intense-varustelun. Paremmin varusteltu lippulaivamalli nostaa hinnan jo lähes 37 000 euroon.

Toyota Yaris Cross

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Suosikkimerkin mökkitiemalli

Yaris Cross on aina varustettu 1.5-litraiseen polttomoottoriin perustuvalla hybridivoimalinjalla, jonka Yaris on jo hyväksi osoittanut. Se tarjoaa 85 kilowattia järjestelmätehoa.

Kulutus- ja päästötiedot vahvistuvat lopullisella tyyppihyväksynnällä, mutta hieman varustelusta ja vetotavasta riippuen alustavat arvot osuvat välille 4,6 - 5,2 l/100 km ja 103 - 114 g/km (WLTP yhdistetty). Mallistossa etuvetoisten lisäksi myös AWD-i -nelivetojärjestelmällä varustettuja malleja. Varustetasoja on viisi: Active, Intense, Style, Premium sekä Premiere Edition.

Toyota Yaris Cross

Näistä edullisin Active toimii lähtökohtana etuvetoisiin Yaris Cross -malleihin. Vakiovarusteista löytyvät muun muassa Toyota Safety Sense 2.5 -turvavarustelu aktiivisine turvajärjestelmineen, tietoviihdejärjestelmä 8-tuumaisella kosketusnäytöllä, peruutuskamera ja älypuhelimen liitettävyystoiminnot. Nelivetomallien perusvarustelu Intense lisää varusteluun 17-tuumaiset kevytmetallivanteet, led-ajovalot, kattokaiteet ja samalla autosta saa kaksivärisen mustan katon myötä.

Lisähinnasta hankittaviin varustelutasoihin lukeutuu Style, joka tuo autoon 18-tuumaiset kevytmetallivanteet, kaksialueisen automaatti-ilmastoinnin, heijastusnäytön sekä mukautuvat AHS-kaukovalot. Vielä tämänkin yläpuolelle asettuvat erittäin kattavat Premium, sekä ensimmäisen vuoden ajan tarjolla oleva Premiere Edition, jotka vaativat aina nelivetomallin valitsemista.

Tarjolle tulee myös mahdollisuus valita valmistajan uusin multimediajärjestelmä Toyota Smart Connect. Sen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa älypuhelimien langaton liitettävyys, 9-tuumainen korkeampiresoluutioinen kosketusnäyttö, verkon yli tapahtuvat päivitykset (OTA) sekä pilvipohjainen navigointi neljän vuoden käyttölisenssillä.

Ensimmäiset esittelyautot saapuvat Suomeen Toyota-jälleenmyyjille lokakuussa, joten tämän suhteen odotus on vielä varsin pitkä. Suomalaisten suosikkimerkin mökkitiemalli tullee nousemaan suureen suosioon, mutta ensin pitäisi päästä koeajolle. Nyt ennakkotilattavan mallin asiakastoimitusten uskotaan ehtivän vielä tämän vuoden puolelle – ehkä jopa marraskuulle.

Kuvat ja lähde: Toyota

Luetuimmat