26.9.2016

Taksilla mökille: Mercedes-Benz E-sarjan All Terrain nostaa helmat ylös

Mercedes-Benz E-sarjan All Terrain

Kilpailu parhaista mökkifarkuista käy niin kuumana, että olisiko tien tasoittaminen sittenkin helpompaa?

Mercedes-Benzin suosittu E-sarja jatkaa malliston laajentamista ja nyt vuorossa on sivu Audin pelikirjasta: E-sarjan All Terrain lainaa naapurimerkin Allroad-filosofian itselleen. Farmarimalliseen E-sarjaan verrattuna uutuus ei ole kovin järisyttävä: 29 millimetriä lisää maavaraa kiitos puoliksi suuremman rengaskoon ja puoliksi uudelleensäädetyn ilmajousituksen. Rengaskoon kasvatuksella on haluttu myös suurentaa renkaan profiilia pehmeämmän kyydin ja maastokykyisemmän ulkonäön nimissä.

Mercedes-Benz E-sarjan All Terrain

Kyvykkyyttä on tuotu esiin myös visuaalisesti pohjapanssareiden ja suojakehysten avulla. Samalla keulan ilme on lainattu Mercedeksen katumaastureiden parista, joten ilme on hiukan klassisuuteen pyrkivää perus-E:tä modernimpi. Lisäksi sisustassa E-sarjan All Terrain on saanut kumisilla liukuesteillä varustetut teräspolkimet ja All Terrain -kirjailun jalkamattoihin. Myös takapenkki voidaan kaataa vakiovarusteisesti 40:20:40-palasissa.

Mercedes-Benz E-sarjan All Terrain

Ilmajousituksen korotusta voi säätää välillä 0–35 millimetriä ja E-sarjan AT lainaa myös GLE:stä tutun All Terrain -ajo-ohjelman. Ohjelman myötä autoa voi korottaa 20 millimetrillä vielä 35 km/t nopeuteen saakka, minkä lisäksi mittaristonäkymä kertoo ajoneuvon tilan poljinten asennosta jousituksen tilaan ja käytössä oleviin nousu- ja jättökulmiin. Samalla auton elektroniset ajonhallintajärjestelmät reagoivat tilanteeseen maastoajon edellyttämällä tavalla.

– Yksikään E-sarjan auto ei koskaan ole ollut yhtä muunneltava kuin uusi All-Terrain. Tässä autossa yhdistyvät SUV-tyylinen erottuva ulkonäkö, farmarimallin älykäs tilankäyttö ja E-sarjan palkittu sisätilasuunnittelu, luonnehtii uutuutta Mercedes-Benzin myynti- ja markkinointijohtaja Ola Källenius.

Mercedes-Benz E-sarjan All Terrain saapuu markkinoille aluksi E 220 d 4Matic -dieselversion voimin. Tehoa löytyy riittävät 194 hevosvoimaa (143 kW) ja 400 newtonmetrin huippuvääntö tarjotaan 1 600 – 2 800 minuuttikierroksen alueella. Myöhemmin mallisto täydentyy kuusisylinterisellä dieselvaihtoehdolla ja 9G-Tronic-automaattivaihteisto on aina vakiovaruste.

Varsinaisen ensi-iltansa uutuus saa Pariisin autonäyttelyssä loppuviikosta.

Lähde ja kuvat: Mercedes-Benz

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Luetuimmat