18.1.2017

Tallink satsaa uuteen laivaan ja kahden rampin taktiikkaan

Tallink Star

Pikalaiva Tallink Starin ajoneuvoja lastataan ja puretaan pian kahdelta kannelta. Tammikuun lopussa sen pariksi valmistuu Megastar.

Tallinkin pikalaiva Stariin rakennetaan uusi ajoramppi ajoneuvojen kaksitasoista lastausta ja purkua varten. Telakalla olevassa laivassa rakennustyöt ovat käynnissä parhaillaan. Laivayhtiön ilmoittaman aikataulun mukaan Star palaa Pohjois-Itämeren suosituimmalle Helsinki-Tallinna -reitille 27.1.

Tallinkin Head of Shipmanagement, kapteeni Tarvi-Carlos Tuulik kertoo, että insinöörit alkoivat kartoittaa laskelmin ja mittauksin parasta mahdollista ratkaisua Starin kaksitasoiseen lastaukseen lähes kaksi vuotta sitten.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Laivayhtiön mukaan ajoneuvojen lastaus kahdelta eri tasolta vähentää huomattavasti lastaus- ja purkutoimintaan käytettävää aikaa ja lisää samalla automatkustajien matkustusmukavuutta.

Uusi laiva Helsinki–Tallinna -reitille

Meyer Turun telakalla rakenteilla oleva LNG-käyttöinen Megastar aloittaa liikennöinnin reitillä 29.1. Jatkossa sekä Starille että Megastarille lastataan isot rahtiyksiköt alemmalle kannelle ja henkilöajoneuvot rahdista erilleen ylemmille kansille. Lastaus toteutetaan kahdessa tasossa samaan aikaan.

Sataman puolella uudet kahden kerroksen kaksoisrampit ovat jo paikoillaan niin Helsingin Sataman Länsiterminaali 2:ssa kuin Tallinnan sataman D-terminaalissa.

Starin tammikuisen telakkakomennuksen aikana Helsinki−Tallinna -reitillä liikennöi tilapäisesti vain yksi pikalaiva, Superstar. Megastar aloittaessa ja Starin palatessa reitille poistuu Superstar-laiva Tallinkin liikenteestä kokonaan.

Lähde ja kuvat: Tallink Silja Line

Luetuimmat