20.6.2020

Teslan uutuusmalli laatuongelmissa – asiakkaat Yhdysvalloissa kieltäytyvät auton toimituksesta

Tesla Model Y

Yhdysvaltalainen sähköautojätti Tesla toi keskikokoisen kaupunkimaasturi Model Y:n kotimaansa markkinoille yli puoli vuotta tarkoitettua aiemmin. Mallia vaivaa kuitenkin laatuongelmat, joiden vuoksi asiakkaat ovat joutuneet Electrek-sähköautoblogin mukaan jopa kieltäytymään toimituksista.

Tesla aloitti tuoreimman sarjatuotantomallinsa Model Y:n toimitukset jo maaliskuussa, vaikka auton oli alun perin tarkoitus saapua markkinoille vasta syksyllä. Nyt Electrek-sähköautoblogi on saanut mallin ostajilta valituksia auton laatuongelmista, uutisoi Automotive News Europe.

Model Y -kaupunkimaastureissa on ollut niin merkittäviä vikoja, että asiakkaat ovat jopa kieltäytyneet autojen toimituksista. Myös Tesla on itse peruuttanut osan toimituksista havaittujen ongelmien vuoksi.

Electrek-blogissa kerrotaan Marylandissa asuvan Model Y:n omistajan huomanneen autoa hakiessaan useita vikoja, muun muassa löystyneen, lähes irtonaisen turvavyön ja kiinnittämättömät takaistuimet. Lisäksi autossa oli pienempia puutteita, kuten maalivikaa ja uurteita istuimissa.

Tesla-pomo Elon Musk on kertonut odottavansa Model Y:stä keskeistä tuotetta, jonka on tarkoituksena ylittävää yksinään sähköautonvalmistajan kaikkien muiden mallien yhteenlasketut myyntimäärät.

Electrek julkaisi aiemmin lainauksia Muskin työntekijöilleen lähettämästä sähköpostista, jossa hän mainitsee Model Y:n korjaustarpeiden minimoimisen olevan erittäin tärkeää ja ilmoittaa tulevansa kävelemään GA4-asennuslinjastolla viikoittain.

Automotive News Europe ei saanut Teslan tiedottajalta välitöntä kommenttia Model Y:n puutteisiin liittyen.

Lähteet: Electrek.com, Automotive News Europe Kuva: Tesla

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat