4.6.2016

Uuden auton tuoksu – sekin on suunniteltu juttu

uuden auton tuoksu

Lähes tuntematon ammattikunta työskentelee laadunvalvonnassa, jotta uusissa autoissa todellakin olisi uuden auton tuoksu.

Uuden auton tuoksu on käsite sinänsä, mutta turha luulla, että siihen olisi päädytty vahingossa. Kemisti María José López tiimeineen on vastuussa Seatin hajusuunnittelusta, sillä tarkkojen nenien lisäksi heiltä löytyy ammattitaito ehdottaa muutoksia mikäli auton tuoksu on jotenkin pielessä. Tarkan nenän lisäksi asiantuntijat sitoutuvat siihen, että he eivät tupakoi eivätkä käytä hajusteita. Lähes tuntematon ammattikunta suorittaa Seatilla yli 400 testiä vuodessa, jotta valmistajan autoissa on selkeä "uuden auton tuoksu".

Seat uuden auton tuoksu

– Analysoimme yksitellen kaikki osat, jotka eivät ole metallia, ja arvioimme josko ne tuoksuvat sopivilta ja miellyttäviltä. Eräs käyttämistämme testeistä on, että lämmitämme auton yli 60°C lämpöiseksi ja sitten arvioimme porukalla miltä siellä tuoksuu, López kommentoi. Hajut tulevat selkeämmin esiin lämpimän auton kohdalla.

uuden auton tuoksu
Seatin nuuskijoiden mukaan hajut erottuvat paremmin lämpimässä autossa.

Hajukontrollin tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman positiivinen reaktio autoon astuttaessa.
– Jos jokin osa ei tuoksu oikealta, meillä on protokolla miten korvaamme sen tai ratkaisemme ongelman, López kertoo työstään. Autossa käytetyistä materiaaleista yksi on erityinen:
– Auton nahan pitäisi tuoksua hyvältä, sillä se antaa sille laadukkuuden.

Lähde ja kuvat: Seat

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat