21.9.2017

Uuden Volvo-katumaasturin saa nyt alle 40 000 eurolla: tältä näyttää XC40

Volvo XC40

Volvo XC40 -katumaasturimallisto laajenee myöhemmin täyssähkömallilla.

Kompaktit katumaasturit ovat automaailman kuuminta kamaa, joten Volvo XC40 ei ole turhaan odotettu ruotsalaisuutuus. Volvon uuden aikakauden kolmas, ja samalla pienin, katumaasturi vie tuttua muotokieltä selvästi pelkistetyn tyylikkäitä XC60 ja XC90 –malleja leikkisämpään suuntaan, mutta sukunäöstä ei ole epäilystä.

Uuden tyylin lisäksi Volvo XC40 esittelee yhtiön uuden CMA-perusrakenteen. Compact Modular Architecture on yhtiön pienempien autojen perusta. Sen päälle esitellään tulevaisuudessa muut 40-sarjan autot, täyssähkömallit mukaan lukien. CMA:n kehitystyössä on ollut mukana Volvon omistava Geely.

Valmistaja kertoo pienemmänkin perusrakenteen tarjoavan suuremmista 60- ja 90 –sarjan malleista tutut turvallisuus- ja viihdetoiminnot. Mukana on siis Pilot Assist –puoliautonomisen ajon järjestelmä ja aktiivista turvallisuutta parantava City Safety. Valmistaja ylpeilee myös uutukaisensa sisätilaratkaisuilla. Sisätilojen yleisilme on isosisarista tuttu, mutta ulkokuoren tavoin olemusta on muokattu persoonallisemmaksi ja sympaattisemmaksi.

Volvo XC40 tuotanto alkaa D4-dieselillä ja T5-bensiinimoottorilla. Mallisto laajenee pian, ja Volvo paljastaa myös täyssähkömallin saapuvan myöhemmin. Automallin tuotanto alkaa marraskuussa ja Suomen hinnasto selviää lokakuussa. Lähtöhinta on kuitenkin jo tiedossa: uuden ruotsalaismaasturin saa nyt 39 953 eurolla.

Päivitetty: 21.9.2017 klo 13.45: Lisätty kuvia

Lähde ja kuvat: Volvo

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat