31.7.2020

Uusi Mercedes-Benz T-sarja tulee myyntiin 2022

Mercedes-Benz T-sarja
Die neue Mercedes-Benz T-Klasse The new Mercedes-Benz T-Class

Mercedes-Benz T-sarja antaa odottaa itseään vielä muutaman vuoden, mutta se tulee saataville myös sähköisenä. Kompakti tila-auto on yhteistyön tulos.

Vuonna 2022 myyntiin saatava, täysin uuden mallinimen esittelevä, Mercedes-Benz T-sarja on pienehkö tila-auto ja tulee saatavilla myös täyssähköisenä. Se tulee korvaamaan nykyisen Mercedes-Citan tila-auton samalla kun Citan tulee todennäköisesti jatkamaan pakettiauton nimenä. Tavoitteena on selvästi erottaa nämä kaksi linjaa selvemmin toisistaan, vaikka epäselvää vielä onkin kuinka paljon autot tulevat teknisesti eroamaan toisistaan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mercedes-Benz T-sarja

Mercedes-Benz haluaa tarjota T-sarjalla yksityisasiakkaille ikään kuin pikkuveljen V-sarjalle ja sen voi nähdä vain muutaman vuoden ajan valmistetun Vaneon seuraajana. Stuttgartissa pidetään tärkeänä, että tuo auto kuuluu tunnistettavasti tähtikeulan malliperheeseen. Tämä siitäkin huolimatta, tai sitäkin suuremmalla syyllä, että kyseessä on yhteistyöprojekti Renault-Nissan-Mitsubishi-allianssin kanssa.

– Uusi Mercedes-Benz T-sarja mahdollistaa perheille ja aktiivisen elämäntavan omaaville ihmisille pääsyn Mercedes-Benz maailmaan. Nämä asiakkaat arvostavat hyvännäköisiä ja käytännöllisiä kompakteja autoja ja juuri ne vaatimukset T-sarja tulee täyttämään, kertoo Mercedes-Benz Vans -osaston johtaja Marcus Breitschwerdt.

Mercedes-Benz T-sarja on merkin valikoimissa uusi mallinimi, jota Mercedes-Benz tahtoo esitellä sekä uutena luokkana että uutena konseptina. Sinällään kirjain T ei ole merkille uusi, sillä sitä on käytetty farmarimalleissa kuvaamaan tehokasta tilaratkaisua. Ehkä mielenkiintoisimpana yksittäisenä asiana valmistaja lupailee sen tarjoavan houkuttelevan hinta-laatusuhteen.

T-sarjassa tulee olemaan laajan oviaukon tarjoavat liukuovet auton molemmilla puolilla. Sille lupaillaan reilun tilan lisäksi useita käyttömahdollisuuksia ja aktiivisten ihmisten tarpeiden huomiointi tuokin mieleen Peugeot Rifterin. Mercedes-Benz haluaa myös pitää mukavuuden korkealla tasolla.

Tällä hetkellä Mercedes-Benz Citan on hyvin pitkälle sama auto kuin Renault Kangoo muutamista muutoksista huolimatta, joten vasta aika näyttää kuinka paljon tai vähän tuleva T-sarja lainaa yhteistyökumppanin puolelta. Tällä hetkellä Renault Kangoo on jo saatavilla sähköisenä, joten onkin jännittävää nähdä tarkoittaako luvattu sähköinen Mercedes-Benz T-sarjan EQ tässä suhteessa minkälaista voimalinjaa.

Lähde ja kuva: Daimler

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat