14.5.2021

Uusi täyssähköinen tila-auto seitsemälle – Mercedes-Benz paljastelee

Mercedes-Benz Concept EQT

Mercedes-Benz jatkaa sähköistämisen tiellä. Nyt nähdään lähes tuotantovalmis täyssähköinen tila-auto seitsemälle kirjainyhdistelmällä EQT.

Mercedes-Benz, tai Mercedes-EQ, sotii sähkötantereella siihen tahtiin, että heikompaa hirvittää. Ensin julkistettiin sähköinen S-sarjan vastine EQS, sitten seurasi jo sähköinen GLB, hyötyajoneuvopuolella eActros ajaa käytännön koeajoja  ja pieni sähköinen katumaasturi EQA on ehtinyt jo Moottorin koeajoonkin – kaikki tämä huhtikuun aikana. Nyt luvassa on täysin uusi täyssähköinen tila-auto seitsemälle.

Tämä on tosin toistaiseksi konseptiauto nimellä Concept EQT, jonka tuotantoversiota joudumme odottamaan vielä jonkin aikaa. Mercedes-Benz on nyt esitellyt tämän tulevasta mallista vihjaavan tuotteen, joka on merkiltään ilmeisesti Mercedes-EQ. Emme tiedä kuinka sen nimi tulisi kokonaisuudessaan lausua, sillä Mercedes-EQ Concept EQT kuulostaa saman asian jankkaamiselta.

Mercedes Benz Concept EQT – Täyssähköinen tila-auto seitsemälle

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Täyssähköinen tila-auto seitsemälle

Lähes tuotantovalmis Concept EQT tarjoaa joka tapauksessa selkeän näkymän tulevasta tulevasta T-luokasta ja samalla sen täyssähköisestä malliversiosta. Tuleva tila-auto EQT siirtää V- ja EQV-mallien kaavan alempaan luokkaan. Uutuus lupailee asiakkaille täysin uutta laatutasoa kompaktien tila-autojen segmenttiin. Volkswagenin vuodelle 2023 lupailtu sähköinen tila-auto, joka tunnetaan toistaiseksi nimellä ID Buzz, tarjonnee tälle mielenkiintoisen vaihtoehdon.

Concept EQT on nimensä mukaan sarjatuotantoa edeltävä kompaktiluokan konseptiauto. Se on kuitenkin muodoiltaan ja tiloiltaan hyvin lähellä myöhemmin esiteltävää uuden T-sarjan sarjatuotantoon päätyvää autoa.

T-sarja lupaa yhdistää monipuolisesti muunneltavan tilan jopa seitsemälle matkustajalle. Valmistajansa mukaan Concept EQT yhdistää korkealuokkaisen mukavuuden ja premium-laadun tavalla, jota ei ole aiemmin tässä segmentissä nähty. Käytettävyyttä lisäävät liukuovet löytyvät korin molemmilta sivuilta.

Mercedes-EQ Concept EQT

Selvästi sähköinen

Muotoilultaan tuleva T-sarja on tyylipuhdas Mercedes-EQ. Tasapainoiset, puhtaat linjat ja EQ-malleille tunnusomainen musta paneeli ajovalojen välissä linkittävät tulevan uutuuden Daimlerin täyssähköiseen EQ-malliperheeseen. Mittaa sillä on lähes 5 metriä. Leveyttä sekä korkeutta on hieman reilut 1,8 metriä, joten keulan ja perän muoto on varsin lähellä neliötä.

Sisätilojen muotoilusta tunnistaa selvästi keulalta löytyvän tähden. Hallitsevana elementtinä on kojetaulun yläosan siipiprofiilia muistuttava muoto.

Mercedes-Benzin MBUX-multimediajärjestelmä on luonnollisesti läsnä ja tuo nyt tämän käyttöjärjestelmän myös kompaktiluokan tila- ja pakettiautoihin. Keskikonsolin näytön päävalikossa oleva EQ-ruutu toimii kulkuväylänä sähköauton kannalta olennaisiin tietoihin, joihin kuuluvat esimerkiksi latausvirta, esilämmitys- ja viilennys, energian virtaus ja kulutushistogrammi.

Mercedes-Benz Concept EQT

Citan ja EQT

Nyt paljastettu Concept EQT siirtyy sarjatuotantovaiheeseen syksyllä 2022, jolloin siitä tulee Mercedes EQT. Tähän on kuitenkin vielä reilusti yli vuoden verran aikaa.

Sitä ennen markkinoille saadaan samaan tuoteperheeseen kuuluva uusi Mercedes-Benz Citan jo tänä syksynä. Citan tulee tarjolle polttomoottorilla varustettuna sekä henkilö- että pakettiautoversiona.

Kuvat ja lähde: Mercedes-Benz

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat