22.5.2021

Uusi VR lomalippu: rajatonta reissaamista kotimaassa

sähköveturi Sr3

Korona voi estää vielä tänäkin kesänä ’’reilaamisen’’, eli Euroopan kiertämisen Interrail-lipulla. VR lomalippu mahdollistaa kuitenkin saman tyylisen matkustaminen kotimaassa.

Valtion Rautatiet toi myyntiin uuden tuotteen, nimeltään VR lomalippu. Lomalipulla saa matkustaa VR:n lähi- ja kaukojunissa rajattomasti ja sen kesto on 5, 7, tai 9 päivää. Lomalippu ja sen mahdolliset lisäpalvelut voi ostaa VR Matkalla -sovelluksesta, jonka kautta voi myös seurata omaa matkaa.

Tuote sai alkunsa VR:n asiakaskyselystä, jonka mukaan yli 60 prosenttia vastaajista aikoo matkustaa tänä kesänä kotimaassa aiempaa enemmän. Noin 40 prosenttia vastaajista haluaisi puolestaan matkustaa Suomessa nimenomaan kiertelemällä. Kesälomalta toivottiin tämän vuoden kyselyssä VR:n mukaan erityisen paljon joustavuutta ja huolettomuutta.

– Olemme saaneet paljon toiveita lipusta, joka mahdollistaisi spontaanin matkustelun kotimaassa. Uusi lipputyyppimme lomalippu vastaa tähän tarpeeseen. Lomalipun voi ostaa, vaikka ei edes tietäisi, minne aikoo matkustaa. Matkan voi aloittaa silloin kun itse haluaa ja varata junamatkan sinne, missä aurinko paistaa. Uskon, että lomalippu ei jää vain tämän kesän kokeiluksi. Lomalippu on rakennettu yhdessä asiakkaidemme kanssa, VR:n matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola toteaa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kuin Interrail, mutta Suomessa

VR vertaa lippua Euroopan matkaajille tuttuun Interrail-lippuun – lomalipulla oman reitin voikin päättää samaan tapaan kuin vanhan mantereen kiertäjille tarkoitetulla lipulla.

Lomalippu on myynnissä ainoastaan kesän ajan, välillä 19.5.–8.8. Ostetulla lipulla voi matkustaa elokuun loppuun saakka. Aikuisille lomalipun hinta on 119 euroa viideltä päivältä, 139 e seitsemältä päivältä ja 159 e yhdeksältä päivältä. Opiskelijat, asevelvolliset, eläkeläiset ja lapset ovat oikeutettuja alennettuihin lippuhintoihin. Lisäksi VR kertoo laskeneensa tiettyjen reittien hintoja pysyvästi.

Lähde: VR Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Luetuimmat