6.8.2020

Valtteri Bottas sai jälleen vuoden jatkosopimuksen – ”Näemme vahvemman Valtterin kuin ikinä”

Valtteri Bottas

Pitkän odotuksen jälkeen Valtteri Bottas sai jatkosopimuksen kaudelle 2021. Jälleen kerran kyseessä on vain yksi vuosi, mutta mestaruustaistoon on nyt yksi mahdollisuus lisää.

Valtteri Bottas sai jatkosopimuksen kaudelle 2021 pitkällisen odottelun jälkeen. Viralliselta nimeltään Mercedes-AMG Petronas Formula One Team julkisti sopimuksen torstaina 6. elokuuta.

– Olen erittäin iloinen jatkostani Mercedeksellä vuodelle 2021 ja haluan rakentaa menestykselle jota olemme jo yhdessä nauttineet, kommentoi Valtteri Bottas.

Kausi 2021 tulee olemaan Bottaksen viides hopeanuolen ratissa, sillä hän aloitti tallissa kaudelle 2017. Tuon jälkeen hän on saavuttanut 8 voittoa ja 12 paalupaikkaa sekä 39 palkintopallisijoitusta. Bottaksen aikana Mercedes-AMG on voittanut jokaisena vuonna valmistajien mestaruuden.

Viime kausi oli Valtterin paras. Hän sijoittui kuljettajien MM-sarjassa toiseksi selvällä 87 pisteen erolla tallikaveriinsa Lewis Hamiltoniin nähden. Toisaalta eroa oli myös kolmanteen sijaan varsin reilusti.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

– Kiitos kaikille tallissa ja laajemmin Mercedes-perheessä saamastani tuesta ja luotosta. Olen ylpeä saadessani edustaa tätä mahtaa tiimiä ja kolmikärkistä tähteä myös ensi vuonna, kommentoi Bottas.

– Viime vuodet ovat olleet jatkuvaa kehittymistä ja olen työstänyt jokaista osa-aluetta. Uskon olevani tänään vahvempi kuin koskaan ennen, mutta voin aina nostaa rimaa vielä lisää. Mercedes noudattaa aivan samaa filosofiaa: he haluavat aina parantaa  ja nälkä kasvaa syödessä.

Valtteri Bottas sai jatkosopimuksen mestaruustaistoon

Tällä hetkellä Bottas on toisella sijailla MM-taistelussa. Ero Hamiltoniin kasvoi 30 pisteeseen Britannian osakilpailussa aivan kilpailun loppuhetkillä kärsityn rengasrikon myötä. Maailmanmestaruussarjaa on nyt ajettu neljän osakilpailun verran.

– Siitä lähtien kun pienenä poikana rakastuin Formula 1 -maailmaan, on tavoitteenani ollut maailmanmestaruus. Olen mukana mestaruustaistossa tälle vuodelle ja jatko Mercdeksellä antaa minulle parhaan aseman kamppailla siitä myös ensi vuonna, painottaa Bottas.

Tallipäällikön tuki on äärimmäisen tärkeää kenelle tahansa kuljettajalle. Sopimuksen uusimisen yhteydessä kuullaan aina kauniita sanoja, mutta mitä Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff oikeasti ajattelee. Sinivalkoisin lasein lauseiden välistä on vaikea lukea tulkitsematta liikaa suuntaan tai toiseen.

– Tänä vuonna näemme vahvemman Valtterin kuin ikinä ennen – tämä koskee hänen suorituksiaan radalla, mutta myös fyysistä ja henkistä puolta. Hän on toisena maailmanmestaruussarjassa, sijottui viime vuonna toiseksi ja on aina äärimmäisen tärkeä palanen koko tallimme suoritusta, sanoo Wolff.

Myös Lewis Hamiltonin sopimus on katkolla tämän kauden jälkeen eikä siitä ole vielä tiedotettu. On kuitenkin oletettavaa, että myös Hamilton jatkaa tallissa ja mahdollisesti useamman vuoden sopimuksella.

Lähde: Mercedes-AMG Petronas Formula One Team, Kuvituskuva: Toni Ollikainen / AKK

Luetuimmat