5.3.2021

Vuoden Auto 2021 on Toyota Yaris!

Toyota Yaris Hybrid – Vuoden Auto Suomessa 2021 koeajopäivä

Car of the Year, eli Vuoden Auto 2021, on Toyota Yaris. Eurooppalainen raati kiitteli muun muassa ajettavuutta, hybriditeknologiaa ja turvavarustelua.

Vuoden Auto 2021 on Toyota Yaris. Kyseessä on tarkemmin Euroopan Vuoden Auto -tittelistä, sillä muitakin on olemassa. Vuoden Auto Suomessa 2021 -kunniamaininnan nappasi Škoda Octavia ja maailman mittakaavan World Car of the Year on vielä valitsematta tämän vuoden osalta. Vuoden Auto Euroopassa on englanniksi Car of the Year.

Moottorin koeajossa Yaris Hybrid keräsi kehuja erityisesti ajettavuudestaan ja hybridivoimalinjastaan. Palkintoa jakamassa on myös saman automallin rallimaailmaa varten luotu nelivetoinen ja 260-hevosvoimainen GR Yaris. Toyota GR Yaris ihastutti toimitusta jo prototyypin koeajon muodossa.

Toyota Yaris & Autoja 2020 – Vuoden Auto Suomessa 2021 koeajopäivä

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Vuoden Auto 2021

Uusi Toyota Yaris valittiin Vuoden Autoksi 2021 peräti 59 eurooppalaisesta autotoimittajasta koostuvan Vuoden Auto -tuomariston toimesta. Tuomaristo kiitteli mallin vähäpäästöistä hybriditeknologiaa, luokkassaan erinomaista turvallisuusvarustelua, ajo-ominaisuuksia sekä muotoilua. Lisäksi sen todettiin olevan hauska.

Mielenkiintoisesti Toyota Yaris kohoaa Renault Clion ja Volkswagen Golfin rinnalle kolmanneksi automalliksi, joka on onnistunut voittamaan Vuoden Auto -tittelin kahteen otteeseen. Ensimmäistä kertaa Yaris ylsi korkeimmalle korokkeelle vuonna 2000.

Yaris on edelleen kompaktimpi kuin monet muut saman autoluokan edustajat, mutta tuoreimmassa sukupolvessaan se on voinut keskittyä aikaisempaakin vahvemmin olemaan vain kaupunkiauto hyvällä ajettavuudella. Korotettu Yaris Cross tulee hoitamaan myöhemmin tänä vuonna venymistä ylöspäin.

Toyota kertoo jatkaneensa yli 20 vuoden hybridikokemuksen kehittämistä. Tämän tuloksena litiumioniakku varastoi nyt entistä enemmän virtaa ja hybridijärjestelmä toimii tehokkaammin, joka auttaa laskemaan kulutusta.

Uutuus on onnistunut puhuttelemaan myös suomalaisia ollen helmikuun myydyin auto Suomessa. Merkki onkin ollut maassamme jo pitkään suosittu.

Kuvituskuvat: Henri Posa/Moottorin arkisto, Lähde: Car of the Year

Luetuimmat