13.2.2021

Vuoden vierasvenesatamat 2021 sijaitsevat Nauvossa ja Sysmässä

Sysmän Ilola Inn -Vuoden vierasvenesatamat 2021 – Vene 21 Båt verkossa

Vuoden vierasvenesatamat 2021 ovat Nauvon vierasvenesatama ja Ilola Inn Sysmässä. Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n venesatamakomitea jakoi lisäksi kunniamaininnat neljälle satamalle.

Vuoden vierasvenesatamat 2021 on valittu ja kyseessä on osa käynnissä olevan Vene 21 Båt verkossa – tapahtuman juhlallisuuksia. Uutisoimme hiljattain Messujen veneet - valinnoista, jossa arvovaltainen raati valitsi messutarjonnasta sekä yhden moottori- että purjeveneen. Vene 21 Båt verkossa -tapahtuma on käynnissä 12.–21.2.2021 kooten veneet, veneilytarvikkeet ja -varusteet sekä vesiharrasteet yhteen.

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n järjestämässä Vuoden vierasvenesatama -äänestyksessä voittajiksi valittiin Nauvon vierasvenesatama ja Ilola Inn Sysmässä. Tunnustukset julkistettiin Vene 21 Båt verkossa – tapahtuman avajaispäivänä 12.2.2021.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Vuoden vierasvenesatamat 2021

Vuoden vierasvenesatamat 2021 -äänestyksessä haettiin rannikkoalueen ja Järvi-Suomen suosikkisatamaa. Ääniä annettiin kaikkiaan noin 3 350. Mukana olivat kaikki viralliset vierasvenesatamat, jotka tarjoavat yöpymiseen soveltuvia vieraspaikkoja oheispalveluineen sekä aikaisemmin äänestyksessä menestyneet vieraslaiturit.

Vuoden vierasvenesatama -palkinnolla innostetaan vierasvenesatamia kehittämään palveluitaan. Palkintoon sisältyy satamatoiminnan kehittämiseen tarkoitettu Suomen Messusäätiön myöntämä 2 500 euron palkinto kummallekin voittajalle.

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n venesatamakomitea jakoi lisäksi kunniamaininnat neljälle satamalle: rannikkoalueelta Brännskär ja Örö sekä Järvi-Suomesta Korpilahden Laivaranta ja Luhangan vierasvenesatama.

Nauvon vierasvenesatama - Vuoden Vierasvenesatama 2021 – Vene 21 Båt verkossa

Nauvon vierasvenesatama

Nauvoa äänestäneiden palautteissa korostuivat uudistettu satama, runsas palvelutarjonta, kansainvälinen tunnelma sekä hyvä asiakaspalvelu. Nauvon vierasvenesatama on Saaristomeren suurin.

– Hienoa, että viime kesälle valmistuneet runsaat uudistukset ja tekemämme työ ovat kantaneet hedelmää, iloitsee Nauvon sataman yrittäjä Tero Sintonen.

– Yksi palvelukokemukseen vaikuttanut asia on uusi kelluva satamakonttorimme, jonka myötä olemme toiminnan ytimessä ja aina valmiina ottamaan vieraat vastaan, Sintonen jatkaa.

Sysmän Ilola Inn - Vuoden Vierasvenesatama 2021 – Vene 21 Båt verkossa

Ilola Inn

Ilola Inn sijaitsee Sysmässä Päijänteen itärannalla. Ilola Inn on 2020 avattu boutiquehotelli, jolla on oma vierasvenesatama oheispalveluineen. Palautteissa kehuja osoitettiin tyylikkyydelle ja palveluiden tasokkuudelle.

– Meidät otettiin uutena toimijana valtavan hienosti vastaan. Tunnustus tuli täytenä yllätyksenä. Olemme hurjan kiitollisia ja olen onnellinen myös meidän henkilökuntamme puolesta, kertoo Ilola Innin hotellipäällikkö Satu Ärling.

Kuvat: Jari Hudd, Nauvon vierasvenesatama; Lähde: Messukeskus

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat