New Yorkin autonäyttely siirtyy elokuulle

Ajoneuvot Autonäyttely Uutinen 11.3.2020

Aikataulut luisuvat: New Yorkin autonäyttely siirtyy elokuulle

Geneven ja Pekingin autonäyttelyiden lisäksi myös New Yorkin autonäyttely siirtyy. Syynä on odotettua nopeammin kehittynyt tilanne koronavirustilanne.

Vuoden suurimpiin kuuluva autonäyttely New York International Auto Show (NYIAS) siirtyy järjestäjien mukaan elokuun loppuun. Normaalisti autouutuuskalenterin merkkipaaluksi muodostunut autonäyttely on järjestetty huhtikuun alkupuolella. Järjestäjät tiedottivat aikataulumuutoksesta myöhään tiistaina. Näyttelyssä piti esitellä yli 50 uutuusmallia, joista monet kansainvälisille markkinoille.

Yhdysvalloissa järjestettävä autonäyttely on viimeisin autoalan suurtapahtuma, joka on joutunut taipumaan Covid-19-koronaviruksen takia. New Yorkin autonäyttelyn järjestäjät koittivat viimeiseen asti välttää Geneven ja Pekingin autonäyttelyiden kohtalon, sillä New Yorkin alueella on suuri merkitys Yhdysvaltain autokaupalle. Vielä viime viikolla New Yorkin näyttelyn järjestäjät varautuivat ongelmiin asentamalla Jacob K. Javitsin messukeskukseen yli 70 pistettä käsien desinfiointia varten. Tapahtuman piti aueta yleisölle huhtikuun 10. päivänä.

NYIAS on järjestetty vuosittain aina vuodesta 1900 ja sen kävijämäärä on ylittänyt miljoonan kävijän rajan toistuvasti. Autonäyttelyn uudeksi järjestämisajankohdaksi on ehdotettu elokuun 28. päivästä syyskuun 6. päivään.

New Rochellen esikaupunki New York Cityn laitamilla on osoittautunut erääksi merkittävimmistä koronavirusalueista Yhdysvalloissa. New Yorkin osavaltion kuvernööri Andrew Cuomo kertoi tiistaina, että kansalliskaarti luo New Rochellen synagogan ympärille halkaisijaltaan mailin (n. 1,6 km) kokoisen karanteenialueen. Kansalliskaarti rajoittaa pääsyä julkisille kokoontumispaikoille ja huolehtii karanteenissa olevien ruokahuollosta. Kuvernööri Cuomo kuitenkin huomautti, että kansalliskaarti ei sulje katuja tai aseta matkustusrajoituksia, sillä ”emme rajoita ihmisiä, rajoitamme laitoksia”.

Lähde: Automotive News Kuva: New York Internation Auto Show

Jaa artikkeli

Keskustelu

Kaikki koeajot

Uusimmat