Ajoneuvot Uutinen 12.8.2023

Alfa Romeo Tonale PHEV:n ennakkomyynti alkoi – keskimääräistä pirteämpi lataushybridikatumaasturi alkaen 56 390 euroa

Tonale PHEV Ti tarjoaa alle 60 000 eurolla luonteikkaan vaihtoehdon erittäin kilpailtuun lataushybridikatumaasturien luokkaan.

Tonale on Alfa Romeon merkittävin tuoteavaus mahdollisesti koko 2000-luvulla. Esittelynsä jälkeen auto on jo ehtinyt olemaan muun muassa World Car -finalisti sekä Italian kuuluisien karabinieerien ajokki, ja onhan Dodgekin päätynyt kopioimaan Tonalen kautta Alfa Romeon kotiläksyt. Nyt Tonalen ja koko Alfa-malliston äänettömin malliversio on saanut Suomi-hinnat, ja ensimmäiset yksilöt saapuvat jälleenmyyjille alkusyksystä.

Äänettömyys ei Alfa Romeon tapauksessa ole välttämättä ollenkaan toivottava asia, mutta toisaalta, jos lataushybridikatumaasturin on laskenut olevan omiin tarpeisiin se sopivin vaihtoehto, tarjoaa Tonale tässäkin muodossaan takuulla erottuvan italialaisvaihtoehdon. Väriä harmaaseen massaan, jos näin voi muotoilla.

Veloce kolme tonnia kalliimpi

Tonale PHEV:n hinnat lähtevät Ti -mallin 56 390 eurosta, mikä on noin 14 000 euroa koko malliston starttaavaa Tonale Superia enemmän. Tällä rahalla saa 1,3-litraisen bensiinimoottorin ympärille rakennetun lataushybridivoimalinjan, joka tuottaa 280 hevosvoiman järjestelmätehon, ja joka on taka-akselille sijoitetun sähkömoottorin ansiosta aina nelivetoinen.

Suorituskyvystä osataan kertoa muun muassa, että auto kulkee 15,5 kilowattitunnin akustonsa varassa jopa 82 WLTP-kilometriä sähköllä, kiihtyy nollasta sataan 6,2 sekunnissa ja kykenee vetämään 1 250 kilon perävaunua.

Lisäksi Ti:n hinnalla saa myös ainakin parkkitutkat kumpaankin päähän, peruutuskameran, sähkötoimisen tavaratilan luukun, LED-matriisiajovalot, adaptiivisen vakionopeudensäätimen sekä avaimettoman käynnistyksen. Varustelun määrää on mahdollista kasvattaa tästä vielä erilaisilla varustepaketeilla.

Pistokehybridin kunniaksi jopa miestä nielevä käärme on muuttunut töpseliksi. Tätä metamorfoosia Alfa kutsuu nimellä Elettro Biscione.

Kolmen tuhannen euron lisäsijoituksella eli 59 390 eurolla saa puolestaan Veloce -mallin. Se tuo etenkin ulkonäöllisiä kohennuksia, jotka lisäävät Alfa Romeon tyypillisiä luonteenpiirteitä autossa. Brembon punaiset jarrusatulat, kaksi pakoputken ulostuloa, säädettävä Alfa Dual Stage -alusta sekä 19-tuumaiset Diamond Cut -kevytmetallivanteet auttavat tässä tavoitteessa. 

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Alfa Romeo

Kaikki koeajot

Uusimmat