Ajoneuvot | Uutinen | 10.1.2017

Audi Q8 – konseptimaistiainen vuodesta 2018

Hiukan kokoistaankin isommalta näyttävä Audi Q8 on konseptiautoksi puettu kurkistus ensi vuoden kuulumisiin.

Jaa artikkeli

Audin konseptiauto Q8 esiteltiin Detroitin kansainvälisessä autonäyttelyssä maistiaisena ensi vuonna saapuvasta tuotantomallista. Saksalaismerkin mukaan Q8 on hiukan tavallista katumaasturia arvokkaampi näkemys täysikokoisen asvalttimaasturin toteutuksesta. Tilavuudesta ei ole kuitenkaan haluttu tinkiä coupémaisesta kattolinjasta huolimatta.

Audi Q8

Pituutta Audi Q8:lla on 5,02 metriä ja akseliväliäkin on kolmisen metriä. Koska auto on myös hippasen yli kaksi metriä leveä ja 1,70 metriä korkea, on se pakostakin komea ilmestys. Huomio kiinnittyy keulassa erityisesti uusimpaan versioon Audin keulamaskista, joka on konseptiautossa suorastaan härskissä iskussa. Vastaavasti keveyttä on tavoiteltu ajovaloelementtien yksittäisillä laseilla sekä sinisellä x-valokuviolla, joka kertoo Matrix-laservaloista. Myös Bombay blue -väri antaa autolle hiukan kepeyttä.

Audi Q8

Konseptiautoon on piilotettu toki muutakin nokkelaa. Kahvattomat ovet aukeavat kosketussensoreilla suoraan ennaltamääriteltyyn aukeamiskulmaan. Takalasia reunustava C-pilari ja korostetut pyöräkoteloiden olkalinjat puolestaan viittaavat tarkoituksella alkuperäiseen Audi Quattroon. Rengastuksena konseptissa on muuten 11Jx23-vanteille istutetut 305/35-profiilin renkaat.

Audi Q8 konsepti

Ison konseptiauton matkustamo on suunniteltu neljälle hengelle ja 630 litran tavaratilan pitäisi riittää kunnon viikonloppureissuihin. Verhoilussa huomiota on kiinnitetty materiaalien valintaan sekä koristelistojen liukusävyihin ja kuviointeihin. Keskikonsoli puolestaan muistuttaa Audin mukaan jahdin keulaa, vaihdekepin kuin leijuessa sen yläpuolella. Viihdejärjestelmän kosketusnäyttö noudattaa Alfa Romeo Giuliassa jo nähtyä mustan paneelin tyyliä, eli sammutettuna näyttö katoaa kokonaan.

Audi Q8

Audin päivitetyn virtuaalimittariston lisäksi Q8-konseptissa on tuulilasin heijastusnäyttö, joka näyttää esimerkiksi navigaatioelementit suoraan katunäkymän päällä lisätyn todellisuuden (augmented reality) periaatteella.

Audi Q8

Voimanlähteenä Audi Q8:ssa on 3,0-litrainen TFSI-bensiinimoottori, josta otetaan 333 hevosvoimaa tehoa ja maksimissaan 500 newtonmetriä vääntöä. Polttomoottorin ohella kookkaassa katumaasturissa on hybridijärjestelmänä 100 kilowatin sähkömoottori. 17,9 kilowattitunnin akustolla voi huristella kaupungissa noin 60 kilometrin verran. Kaikkiaan järjestelmän yhteisteho on 442 hevosvoimaa ja 700 Nm, joten 0–100 km/h vie järkäleeltä vain 5,4 sekuntia. Audin uskottelee tästä huolimatta yhdistetyn kulutuksen olevan 2,3 litraa per 100 kilometriä.

Audi Q8

Nähtäväksi jää, moniko Q8-konseptin jännittävistä muotoiluelementeistä siirtyy ensi vuonna nähtävään Audin tuotantomalliin.

Lähde ja kuvat: Audi

Jaa artikkeli

Keskustelu