Peugeot Landtrek avolava

Ajoneuvot Uutinen 23.2.2020

Työleijona ja avolava Peugeot Landtrek: mainio, muttei tule Eurooppaan

Tuttu tyyli ja tonniluokan kyvyt. Peugeot Landtrek saapuu avolavamarkkinoille ympäri maailman, mutta Eurooppa jää toistaiseksi sivuun.

Kuten nimestä kuulee, Peugeot Landtrek on suunnattu hyötyajoneuvopuolelle Expertin ja Boxerin kaveriksi. Avolavauutuuden ulkotyyli on tosin suoraa nyky-Peugeotia ja sukunäkö esimerkiksi uuden 2008:n kanssa on ilmeistä.

Peugeot Landtrek avolava

Sisätiloissa on puolestaan yhdistelty 3008:n ja 508:n ideoita, joten kojelaudan päällä on tietoviihdejärjestelmän 10-tuumainen näyttö. Erilliset etuistuimet ovat korvattavissa kolmen hengen penkillä, jonka keskipaikka voidaan kuitenkin taittaa alas tavaroiden kuljettamista tai kyynärnojaa varten. Double cab -mallissa takapenkeille mahtuu niin ikään kolme henkeä, joten täysin varusteltuna Peugeot Landtrekiin mahtuu peräti kuuden hengen remonttiryhmä.

Peugeot Landtrek avolava

Dieselmoottorina Landtrekissä on 2,0-litrainen 150 hevosvoiman diesel, joka on kuusivaihteisen manuaalin parina. Euro 4 -luokiteltu moottori vääntää 350 newtonmetriä ja se on saatavissa niin nelivetona kuin takavetona. Bensiinimoottori on 2,4-litrainen ja se tuottaa 210 hevosvoimaa ja 320 newtonmetriä vääntöä. Euro 5 -luokiteltu moottori on niin ikään saatavissa taka- ja nelivetona ja sen parina on kuusivaihteinen manuaalivaihteisto. Kuusivaihteinen automaatti on tarjolla bensiinimoottorin ja nelivedon yhdistelmän yhteydessä. Neliveto on varustettu kytkettävällä alennusvaihteistolla. Taka-akselin tasauspyörästössä on lukkotoiminto.

Peugeot Landtrek avolava

Single Cab -ohjaamolla Peugeot Landtrekin lava on 2,43 metriä pitkä ja Double Cab -ohjaamolla 1,63 metriä pitkä. Käytännössä lyhyen ohjaamon yhteydessä Landtrek soveltuu kolmen eurolavan kuljettamiseen, pidemmän ohjaamoversion tyytyessä kahteen. Kuormaa Landtrek jaksaa versiosta riippuen 1,0–1,2 tonnia ja vetomassa on 3–3,5 tonnia. Single Cabina (”Workhorse”) Landtrek on tilattavissa ilman takapuskuria, jolloin lavan takareunan voi avata täydet 180°.

Peugeot Landtrek avolava

Peugeot mainitsee, että Landtrek saa tuekseen kattavan valikoiman lisävarusteita astinlaudoista kattokaiteisiin. Malliversiosta riippuen auto voidaan varustaa jopa neljällä kameralla, tarjoten 360°-ympäristökameran lisäksi maastoajoon soveltuvan näkymän apukuljettajan kylkeä pitkin. Tehtaalla onkin kova luotto Landtrekin maasto-ominaisuuksiin. Maavara on 214-235 mm, kahluusyvyys on 600 mm. Landtrekin suoritusarvot ovat 29–30° lähestymiskulma, 27–28° jättökulma sekä 25° ramppikulma.

Peugeot Landtrek avolava

Peugeot Landtrek aloittaa maailmanvalloituksen Etelä-Amerikasta ja Saharan eteläpuolisesta Afrikasta. Valmistaja mainitsee erikseen, että autoa tuskin nähdään Euroopassa, varsinkaan näillä moottoreilla, mutta ehdotonta kieltoa ei Peugeotiltakaan anneta.

Lähde ja kuvat: Peugeot

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Peugeot

Kaikki koeajot

Uusimmat