Ajoneuvot Moottoripyörät 11.7.2023

BMW CE 02 – Sähköllä urbaanissa ympäristössä

BMW laajentaa sähköisten kaksipyöräisten kaupunkiajoneuvomallistoaan, kun kaksi vuotta sitten esitelty CE 04 saa alapuolelleen A1-kortilla ajettavan CE 02:n.

Kun BMW:n kaksi vuotta sitten esittelemän CE 04 -sähkömoottoripyörän teho on 31 kilowattia, toimintamatka 130 kilometriä ja huippunopeus 120 kilometriä tunnissa, niin uuden CE 02:n vastaavat lukemat ovat 11 kilowattia, 90 kilometriä ja 95 kilometriä tunnissa. Hintakin on selvästi edullisempi, sillä CE 04:n 14 750 euron sijaan CE 02:n saa omakseen 7500 eurolla.

Valmistajan mukaan uutuudella tavoitellaan erityisesti nuorempia ikäryhmiä, mikä näkyy myös CE 02:n ennakkoluulottomassa muotoilussa. Teräsputkirunko on musta, samoin valetut kevytmetallivanteet. Värimaailma on saksalaisvalmistajan mittapuulla muuten melko räväkkä.

Rakenteet sen sijaan ovat moottoripyörämaailmasta varsin tuttuja, edessä telekooppihaarukka, takana yksipuoleinen takahaarukka ja hidastimina ABS:llä varustetut levyjarrut.

Uutuuden lehdistölle esitteli BMW Motorradin johtaja Markus Schramm.

CE 02:n yksi erikoisuuksista on kaksi tehovaihtoehtoa, sen saa joko 11 kilowatin tehoisena jolloin ajamiseen vaaditaan kevytmoottoripyöräkortti, tai vaihtoehtoisesti neljän kilowatin tehoisena, jolloin sitä saa ajaa mopokortilla. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa tehon lisäksi on rajoitettu nopeus 45 kilometriin tunnissa.

Täystehoiselle ilmoitetaan kaupunkiajossa merkityksellinen kiihtyvyys nollasta 50 kilometriin tunnissa tasan kolme sekuntia. Täystehoisen version massa ajokunnossa on 132 kilogrammaa, neljän kilowatin versio on vielä13 kilogrammaa kevyempi.

Istuinkorkeus on mukavan matala 750 millimetriä, jolloin pyörän käsittely on helppoa. Mukana tulevalla vakiolaturilla latausaika on kaksi tuntia ja 40 minuuttia, lisähintaan saatavalla pikalaturilla tunnin verran vähemmän.

Kuljettajan valittavissa on kaksi ajotilaa, joista Flow on sopiva kaupunkiajoon ja Surf parhaimmillaan vilkkaan kaupunkiliikenteen ulkopuolella. Lisähintaan on tarjolla kolmas vaihtoehto Flash, joka on vaihtoehdoista urheilullisin.

Hinta Suomessa vakiovarustein 7 500 euroa.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: BMW

Kaikki koeajot

Uusimmat