Ajoneuvot | Uutinen | 23.9.2019

BMW:n huhutaan irtisanovan 6 000 työntekijää vuoteen 2022 – osasyynä rahantarve autojen sähköistämiseen

BMW:n sisällä kuohuu. Manager Magazin raportoi saksalaisvalmistajan irtisanovan 6 000 henkilöä vuoteen 2022 mennessä osana säästötoimenpiteitään, joiden varoja on tarkoitus suunnata autojen sähköistymiseen.

Jaa artikkeli

Automotive News Europe raportoi BMW:n irtisanovan jopa 6 000 työntekijää vuoteen 2022 mennessä osana säästötoimenpiteitä.

Suurin osa työvoiman irtisanomisista tapahtuu valmistajan päämajassa Saksan Münchenissä. Automotive Newsin lähteenä on saksalainen Manager Magazin, jonka mukaan suunnitelma oli tarkoitus julkaista joulukuussa. Manager Magazin ei kerro lähdettään.

BMW:n tutkimus- ja kehityspäällikkö Klaus Froehlichin odotetaan jättävän työpaikkansa ensi kesänä, koska hän on ilmaissut ettei tahdo työskennellä uuden toimitusjohtajan, Oliver Zipsen kanssa. Manager Magazinen mukaan hallintoneuvoston päällikkö Norbert Reithofer haluaa Froelichin kuitenkin pysyvän BMW:llä.

BMW on jo ehtinyt vastata Manager Magazinelle pitävänsä vuoden 2019 työvoiman edellisvuoden tasolla.

BMW:n lausunnossa kerrottiin myös yrityksen keskittyvän enemmän tulevaisuuteen ja tehokkuuden parantamiseen. Samalla valmistaja kertoi jatkavansa työntekijöiden värväämistä autonomisen ajamisen ja sähköautojen osa-alueilla.

Saksalaisvalmistajan tavoitteena on parantaa tehokkuutta osana 12 miljardin euron säästöjä, josta osa on tarkoitus suunnata 25 sähköistetyn automallin kehitystyöhön.

Lähteet: Automotive News Europe Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Keskustelu