Ajoneuvot Uutinen 12.6.2023

Chevrolet Camaron kuudennesta polvesta nähtiin kaksi luultavasti viimeistä erikoismallia

Edeltä tiedetyn Collector’s Editionin lisäksi Camaro säväyttää vielä Le Mansia ja NASCAR:ia yhdistävällä ZL1 Garage 56 Editionilla.

Chevrolet ilmoitti hiljattain siirtävänsä muskeliohjuksensa Camaron kuudennen sukupolven mallin eläkkeelle vuoden lopussa. Tuolloin selvisi, että Camaron tarina mallinimenä ei ole tulossa päätökseen, mutta suorasta jatkosta vastaavassa ilmiasussa ei ole varmuutta. GM on kuitenkin ilmeisesti sitoutunut V8:aansa vielä hyväksi aikaa.

Collector’s Edition Pantherin jäljillä

Chevrolet lupasi ilmoituksensa yhteydessä julkaisevansa kuudennen polven Camarosta vielä viimeisen juhlamallin kesän aikana. Nyt on kesä, ja odotettu Collector’s Edition on silmiemme edessä. Chevrolet alkaa ottaa erikoiserästä tilauksia vastaan 15. kesäkuuta alkaen Pohjois-Amerikassa. ZL1 Collector’s Editioneja valmistetaan ainoastaan 350 kappaletta, joten voi olla, että kaikki tilaukset tulee tehtyä jo tuolloin 15. päivä, eikä siinä kauaa mene.

Inspiraatiota erikoismallin toteuttamiseen on löytynyt koko Camaro-mallin varhaisimmasta historiasta, 60-luvun puolestavälistä. Projektin alkuperäinen koodinimi oli Panther. Mallinimeksi otettiin Camaro vain sen takia, että se sattui kuulostamaan hyvältä. Sananahan Camaro ei tiettävästi tarkoita mitään.

Panther-koodi on samalla Collector’s Editionin pukukoodi, sillä kyseistä nimeä kantaa auton mattamusta ulkoväri, jota komppaa kiiltomusta raita auton keskilinjalla. Panther esiintyy myös auton korissa paikoin tekstimuodossa. Hyvin tummanpuhuvaan ilmeeseen kiintopisteitä tuovat punaiset jarrusatulat. Tekniikkaan ei varsinaisesti tule muutoksia. Collector’s Editionin saa valita LT/RS, LT1, SS tai ZL1 -varustetasojen yhteyteen, mutta aerodynamiikka on ehtaa ZL1:tä.

Sisällä jokainen yksilö saa oman numerolaattansa, joka kiinnitetään rattiin. Keräilijä saa auton mukana myös Shinolan rannekellon, jonka taulussa on autoa vastaava numero.

Camaro ZL1 Garage 56 Edition

Kaksi valtavaa autourheilumaailman käsitettä yhdistyi, kun Chevrolet ja amerikkalaistalli Hendrick Motorsport toivat aidon NASCAR Cup -auton Le Mansin 100-vuotisjuhlakisaan mukaan.

Chevrolet ei jättänyt tempausta huomioimatta, vaan huomioi auton 56 suoralla tribuuttimallilla, joka on toinen oletettavasti kahdesta viimeisestä kuutospolven Camaron erikoismallista.

Camaro ZL1 6,2-litraisella 650 hevosvoiman mekaanisesti ahdetulla V8:lla saa Garage 56 Edition -muodossaan erityisesti maalauksien ja teippauksien muodossa ilmeen, joka on niin lähellä numeron 24 NASCAR-Camaroa kuin kaupallinen Camaro voi kenties olla. Yleisen värikuosin lisäksi korista voi bongata esimerkiksi Hendrick Motorsportin logon, esikuvan numeron 24, Garage 56:n tunnuksen, NASCAR 75 vuotta -juhlalogon sekä tähtilippujäljitelmän konepellistä.

Camaro ZL1 Garage 56 Editionia valmistetaan ainoastaan 56 kappaletta, joten moni jää rannalle, ja auto on todennäköisesti tulevaisuudessa haluttua tavaraa, kun kuutospolvi alkaa siirtyä hiljalleen kohti klassikko-osastoa.

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat