Ajoneuvot Moottoripyörät Renkaat 9.3.2020

Moottoripyörärengas maastoon ja maantielle: Continental TKC 70 Rocks

Seikkailumoottoripyörien suosion jatkuva kasvu näkyy laajenevana tarjontana myös rengasmarkkinoilla. Continental laajentaa mallistoaan tarjoamalla uutuusrenkaan maastokuvioidun TKC 80- ja katuajoon tarkoitetun TKC 70 -rengasmallien väliin.

Seikkailumoottoripyöriä käytetään yhtä hyvin matkakäytössä kuin sorateillä ja jopa puhtaasti maastoajossa. Käyttöalueen laajuus asettaa renkaille lähes mahdottomat vaatimukset. Jos nappularengasmainen kuvio takaa hyvän pidon soralla ja metsäpoluilla, on se kestopäällysteellä liukkaampi ja myös kuluu yleensä selvästi vähemmillä ajokilometreillä loppuun.

Continental TKC 70 Rocks

Kuvassa tavallinen TKC 70 -pari. Rocksin ideana on tarjota aggressiivisempi takarengas saman eturenkaan yhteyteen.

Jos renkaan suunnittelussa taas panostetaan asfalttiominaisuuksiin, ollaan huonommilla alustoilla helposti hätää kärsimässä. Kuljettaja joutuukin yleensä tekemään kompromisseja kulutuskestävyyden ja pidon välillä. Lisäksi uudet yhä tehokkaammat – jopa 160-hevosvoimaiset – seikkailupyörien moottorit asettavat täysin uusia haasteita renkaille.

Vain taakse

Continental täydentää adventure-rengasmallistoaan uudella aggressiivisemmalla TKC 70 Rocks -renkaalla. Se on kuvionniltaan karkeampi kuin TKC 70, mutta ei kuitenkaan yhtä karkea kuin maastokäyttöön suunniteltu TKC 80. Uutuusrengas TKC 70 Rocksin erikoisuus on, että sitä on tarjolla vain takarenkaana, jota on tarkoitus yhdistellä edellä mainitttujen rengasmallien eturenkaiden kanssa.

Kuvassa selvästi karkeampi TKC80.

Rocks tarjoaa pitoa vaativissa olosuhteissa offroad-painotteisemmalla ja aggressiivisemmalla kuvioinnilla. Siitä huolimatta sen kulutuskestävyys ja ominaisuudet kestopäällysteellä ovat kohtuullisen hyvät. Valmistajan mukaan uutuusrenkaan matkaominaisuuksia puoltaa myös hiljainen rengasääni maantienopeuksissa. Lisäksi sen luvataan tarjoavan hyvää märkäpitoa. Uutuusrengas valmistetaan Continentalin Saksan tehtaalla ja sitä on saatavana sekä 17- että 18-tuumaisina.

Kokovalikoima:

  • 130/80R17
  • 140/80R17
  • 150/70R17
  • 170/60R17
  • 150/70R18

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Continental

Jaa artikkeli

Keskustelu

Kaikki koeajot

Uusimmat