Ajoneuvot | Uutinen | 20.7.2018

Eittämättä uutta: Audi TT virkistäytyy kaksikymppisilleen

Tyyli-ikoni Audi TT saapui tuotantoon vuonna 1998, joten nyt kolmas mallipolvi virkistää kasvonsa kaksikymppisten kunniaksi.

Jaa artikkeli

Alkuperäinen Audi TT oli huikaiseva tyyli-ikoni, joka määritteli symmetrisellä pyöreydellään koko Audi-malliston ilmeen 1990-luvulla. Vuonna 1995 konseptiautona esitelty TT saapui tuotantoon 1998 ja esitteli maailmalle huikeiden kurvien lisäksi kaksoiskytkinvaihteiston.

Audi TT

Alkuperäinen Audi TT määritteli koko malliston lisäksi kokonaista vuosikymmentä.

Nyt kolmannen sukupolven tuima Audi TT on faceliftin iässä ja koko malli juhlii lähestyviä kaksikymppisiä. Kovin pahasti asiat eivät ilmeisesti ole, sillä hiljattain tapahtuneen Audi A4 -kasvojenkohotuksen tavoin kyseessä on lähinnä hienovarainen viilaus.

Keulalla uutta on uusi yksiosainen keulamaski ja etupuskurin ilma-aukot korostavat TT:n leveyttä jo perusversiosta alkaen. Uusi S line -ulkonäköpaketti tuo tullessaan uuden keulasplitterin, titaanimustan keulamaskin ja sporttisemmat sivuhelmat sekä perän. Luvassa on kolme uutta ulkoväriä: cosmos blue ja pulse orange ovat tarjolla kelle vain, turbo bluen vaatiessa S linen.

Audi TT

Sisällä TT jatkaa tutulla selkeän pelkistetyllä linjalla. Virtuaalimittaristo on saanut uuden urheilullisen näyttötilan ja tarjolla on aiempaa enemmän vakiovarusteita Audi drive select -ajotilavalitsimesta aina sadesensoriin ja lämmitettyihin sivupeileihin.

Audi TT

Moottorivalikoimassa uutta on 1.8 TFSI:n vaihtuminen uuteen matalaviritteisempään versioon 2.0 TFSI:stä (40 TFSI, 194 hv), muiden versioiden (45 TFSI ja TTS) saadessa samalla hienosäätöä WLTP-syklin ja hiukkassuodattimen nimissä. Ulkomailla tarjottu TDI-dieselversio poistuu samalla mallistosta kokonaan.

Audi TT

Uudistunut Audi TT nähdään liikenteessä coupéna ja roadsterina loppuvuodesta, ennakkotilausten avautuessa syyskuun loppupuolella. Kuumempi Audi TT RS uudistuu hiukan mallisisariaan myöhemmin.

Lähde ja kuvat: Audi

Jaa artikkeli

Keskustelu